Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Milling and baking quality of spring wheat (Triticum aestivum L.) from organic farming.

Opis bibliograficzny

Milling and baking quality of spring wheat (Triticum aestivum L.) from organic farming. [AUT.] BEATA FELEDYN-SZEWCZYK, GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK, LESZEK LENC, KAROLINA GROMADZKA, [AUT. KORESP.] DARIUSZ DZIKI. Agriculture 2021 Vol. 11 Iss. 8 Article number 765, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/agriculture11080765
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Agriculture 2021 Vol. 11 Iss. 8, Article number 765
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The quality of grain products from organic agriculture is an important subject of research for food safety and consumer health. The aim of the study was to examine the grain of spring wheat from organic agriculture according to their infestation by Fusarium spp., mycotoxin content, and technological value for milling and baking processing. The material was grain of 13 spring wheat varieties cultivated in organic systems in 3 years. The results showed that the intensity of Fusarium head blight (FHB) was low and ranged from 0.0% to 5.5% of ears. Grain infestation by Fusarium spp. varied between varieties and years from 1.5% to 18.5%. The colonization of grains by Fusarium spp. did not reflect the intensity of FHB. The lowest grain infestation by Fusarium spp. was noted for the varieties: Waluta, Zadra, and Arabella. Mycotoxin contamination of the grain of tested varieties did not exceed accepted standards. The requirements of the milling and baking industries were generally met by grain and flour of all the tested varieties. On the basis of the 3 year study results related to food safety and processing properties, the varieties most useful for organic production are Arabella, followed by Brawura, Izera, Kandela, Katoda, KWS Torridon, Waluta, and Zadra.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 48685) wydawnictwo ciągłe #48685

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,408
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:20 września 2021 09:56
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:06

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się