Ocena walorów dietetycznych mięsa pozyskiwanego od strusia afrykańskiego (Struthio camelus) (Estimation of diet value of ostrich (Struthio camelus) meat)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
The purpose of this study was to estimate the diet value of ostrich meat from one of the PolishThe purpose of this study was to estimate the diet value of ostrich meat from one of the Polishfarms. Ten samples of ostrich leg (M. iliotibialis lateralis) were analysed for dry matter, crudeprotein, crude fat, crude ash contents, composition of amino-acids and fatty acids. The biologicalvalue of meat protein was calculated. The results were compared to the analysis of beef and broilermeat composition. This study observed lower (P ≤ 0.05) crude fat and sodium content of ostrichmeet. It has a higher (P ≤ 0.01) polyenic fat acids content. Results obtained in this study showed ahigh diet value of ostrich meat in comparison to beef and broiler.
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 9 lipca 2007 00:32 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 21 kwietnia 2022 13:47 |