Ocena warunków higienicznych przy obsłudze klienta w obiektach gastronomicznych.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Przedmiotem badań była ocena warunków higienicznych przy obsłudze klienta w obiektach gastronomicznych. Badania zrealizowano metodą ankietową wśród 81 osób związanych bezpośrednio z obsługą klienta w 15 zakładach gastronomicznych, tj. restauracje (5), kawiarnie (5) i bary typu fast food (5), zlokalizowanych na terenie Lublina. Autorska ankieta pozwoliła poznać i ocenić wiedzę ankietowanych na temat podstawowych systemów i warunków higienicznych panujących w zakładach gastronomicznych. Wykazano, że wiedza ankietowanych dotycząca znajomości podstaw prawnych i warunków higieniczno – sanitarnych była zadowalająca.
The subject of the research was the assessment of hygienic conditions in customer service in catering facilities. The research was conducted using the questionnaire method among 81 people directly connected with customer service in 15 catering establishments: restaurants (5), cafes (5) and fast food bars (5), located in Lublin. The author’s questionnaire allowed to get to know and assess the knowledge of the respondents on the basic systems and hygiene conditions prevailing in gastronomic. It was shown that the knowledge of the respondents regarding the knowledge of legal grounds and hygienic and sanitary conditions were acceptable.
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 28 stycznia 2020 13:25 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 27 stycznia 2022 11:11 |