Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Ocena warunków higienicznych przy obsłudze klienta w obiektach gastronomicznych.

Opis bibliograficzny

Ocena warunków higienicznych przy obsłudze klienta w obiektach gastronomicznych. [AUT.] MAGDALENA STOBIECKA, JOLANTA KRÓL. Nauki Przyr. i Med.(Lub.) 2019 nr 2 (24) s. 29-39, il., bibliogr., streszcz., sum.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Rok: 2019
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Polski:

Przedmiotem badań była ocena warunków higienicznych przy obsłudze klienta w obiektach gastronomicznych. Badania zrealizowano metodą ankietową wśród 81 osób związanych bezpośrednio z obsługą klienta w 15 zakładach gastronomicznych, tj. restauracje (5), kawiarnie (5) i bary typu fast food (5), zlokalizowanych na terenie Lublina. Autorska ankieta pozwoliła poznać i ocenić wiedzę ankietowanych na temat podstawowych systemów i warunków higienicznych panujących w zakładach gastronomicznych. Wykazano, że wiedza ankietowanych dotycząca znajomości podstaw prawnych i warunków higieniczno – sanitarnych była zadowalająca.

Angielski:

The subject of the research was the assessment of hygienic conditions in customer service in catering facilities. The research was conducted using the questionnaire method among 81 people directly connected with customer service in 15 catering establishments: restaurants (5), cafes (5) and fast food bars (5), located in Lublin. The author’s questionnaire allowed to get to know and assess the knowledge of the respondents on the basic systems and hygiene conditions prevailing in gastronomic. It was shown that the knowledge of the respondents regarding the knowledge of legal grounds and hygienic and sanitary conditions were acceptable.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: inna otwarta licencja Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46408) wydawnictwo ciągłe #46408

Metryki

5,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:28 stycznia 2020 13:25
Ostatnia aktualizacja:27 stycznia 2022 11:11

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się