Opportunities for the use of post-production raw materials of the fruit and vegetable industry in the agri-food sector: a review.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
In recent years, there has been growing interest in the reuse of fruit and vegetable processing of by-products due to their valuable components. This paper presents both conventional and innovative extraction methods that enable the recovery of many desirable bioactive compounds. In addition to their potential application in enriching soil with minerals and supplementing animal feed with dietary fiber, these compounds can primarily be used to enhance traditional food products by imparting health-promoting properties. Overall, the utilization of by-products generated in the fruit and vegetable sector offers numerous economic, environmental, and social benefits for the agri-food industry. These practices are in line with the principles of sustainable development and efficient resource management.
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 23 czerwca 2025 09:38 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 25 czerwca 2025 11:14 |