Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Oxidative and microbial stability of poultry meatballs added with coriander extracts and packed in cold modified atmosphere.

Opis bibliograficzny

Oxidative and microbial stability of poultry meatballs added with coriander extracts and packed in cold modified atmosphere. [AUT. KORESP.] MAGDALENA GANTNER, [AUT.] DOMINIKA GUZEK, AGNIESZKA NAJDA, MARTA BRODOWSKA, ELŻBIETA GÓRSKA-HORCZYCZAK, IWONA WOJTASIK-KALINOWSKA, JOLANTA GODZISZEWSKA. Int. J. Food Prop. 2017 Vol. 20 Issue 11 s. 2527-2537, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1080/10942912.2016.1243125
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES 2017 Vol. 20 Issue 11, s. 2527-2537
Rok: 2017
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The aim of the study was to determine the effects of adding of coriander extracts to turkey meatballs. Meat samples were stored in modified atmosphere at 4°C ± 1°C for 9 days. The addition of coriander extract at 500 ppm level delayed the process of lipid oxidation for the period of 6 days of storage and growth inhibition of aerobic microorganisms for the period of 9 days of storage. The usage of a dose of 500 ppm as well as a dose of 200 ppm had no significant effect on the sensory features, but had an impact on colour parameters of the meatballs. In the groups with coriander extract, volatile terpenes were identified.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 40123) wydawnictwo ciągłe #40123
PBN ID (hist.): 40123

Metryki

25,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,845
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:19 grudnia 2016 22:11
Ostatnia aktualizacja:4 lutego 2022 10:56

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się