Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Peptides obtained from fermented faba bean seeds (Vicia faba) as potential inhibitors of an enzyme involved in the pathogenesis of metabolic syndrome.

Opis bibliograficzny

Peptides obtained from fermented faba bean seeds (Vicia faba) as potential inhibitors of an enzyme involved in the pathogenesis of metabolic syndrome. [AUT.] ANNA JAKUBCZYK, MONIKA KARAŚ, [AUT. KORESP.] URSZULA ZŁOTEK, [AUT.] URSZULA SZYMANOWSKA, BARBARA BARANIAK, JUSTYNA BOCHNAK. Lebensm. - Wiss. Technol. 2019 Vol. 105 s. 306-313, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.lwt.2019.02.009
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2019 Vol. 105, s. 306-313
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The influence of faba bean seed fermentation on the release of bioactive peptides after digestion in gastrointestinal conditions was investigated. The molecular mass of protein detected by SDS-PAGE was in the range from 6.5 to 97 kDa. The highest degree of protein hydrolysis (98.72%) was noted for protein obtained from seeds fermented for 3 h at 37 °C. The hydrolyzate of seeds fermented for 7 days at 30 °C was characterized by the highest peptide content (4.78 mg/mL). The highest ACE-inhibitory and antiradical against ABTS·+ activity were noted for a peptide fraction obtained from a sample fermented for 3 days at 30 °C (IC50 = 1.01 and 0.99 mg/mL, respectively). The sample obtained after 3-h fermentation at 22 °C was characterized by the highest LOX inhibitory activity (IC50 = 0.54 mg/mL). The lowest IC50 value was determined for fractions obtained from seeds fermented for 3 h and 7 days at 37 °C, and the value was not significantly different (0.92 and 0.89 mg/mL, respectively). The peptide fraction obtained from seeds fermented for 3 days at 30 °C with the highest potential for inhibition of metabolic syndrome development was separated on Sephadex G10 and peptide sequences were identified by LC-MS/MS.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44975) wydawnictwo ciągłe #44975

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,006
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:28 lutego 2019 08:15
Ostatnia aktualizacja:10 stycznia 2022 14:07

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się