Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Physicochemical properties of High‐Protein‐Set Yoghurts obtained with the addition of whey protein preparations.

Opis bibliograficzny

Physicochemical properties of High‐Protein‐Set Yoghurts obtained with the addition of whey protein preparations. [AUT. KORESP.] MACIEJ NASTAJ, [AUT.] BARTOSZ SOŁOWIEJ, WALDEMAR GUSTAW, SALVADOR PEREZ-HUERTAS, STANISŁAW MLEKO, MARTA WESOŁOWSKA-TROJANOWSKA. Int. J. Dairy Technol. (Print) 2019 Vol. 72 No. 3 s. 395-402, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1111/1471-0307.12603
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
International Journal of Dairy Technology 2019 Vol. 72 No. 3, s. 395-402
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The aim of the paper was to investigate the effects of the addition of whey protein isolate (WPI) and whey protein concentrate (WPC80) on physicochemical properties of high-protein yoghurts. Changes in storage, loss moduli, phase angle values, flow behaviour and textural parameters were determined. Surface properties (roughness, contact angles) were also estimated. The properties of yoghurts depended on the preparation type and their concentration. The application of WPI resulted in accelerated gel formation in comparison with the yoghurts produced with WPC80. This technology is addressed to particular consumers who search for new foods to meet their daily protein requirements.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 45705) wydawnictwo ciągłe #45705

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,636
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:6 sierpnia 2019 09:30
Ostatnia aktualizacja:21 listopada 2021 14:17

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się