Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Pozyskiwanie osłonek naturalnych.

Opis bibliograficzny

Pozyskiwanie osłonek naturalnych. [AUT.] PAWEŁ SOBCZAK, WIOLETTA ŻUKIEWICZ-SOBCZAK. Gosp. Mięs. 2018 Nr 11 s. 10-13, il.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Gospodarka Mięsna 2018 Nr 11, s. 10-13
Rok: 2018
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Polski:

Produkty pochodzenia naturalnego stają się coraz popularniejsze w dzisiejszych czasach. W przemyśle mięsnym do nadziewania często używane są osłonki naturalne. Najpopularniejsze są osłonki wieprzowe, ale stosuje się również osłonki wołowe, końskie, baranie czy kozie. Osłonki pozyskiwane są najczęściej z jelit, ale mogą również pochodzić z pęcherza moczowego, przełyku czy żołądka zwierząt domowych. Obróbka jelit obejmuje takie procesy jak: rozbiór, opróżnianie, szlamowanie, płukanie, sortowanie (kalibrowanie), konserwowanie i przechowywanie.

Angielski:

The natural origin products are becoming very popular nowadays. In the meat industry often used for filling are natural origin casings. Pork casings are the most popular, but there are also beef, horse, sheep and goat casings being used. The casings are obtained usually from intestines, but they can also come from the home animal’s bladder, esophagus or stomach. Bowel processing includes such processes as: cutting, emptying, sludging, rinsing, sorting (calibration), preservation and storage.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44588) wydawnictwo ciągłe #44588

Metryki

7,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:11 grudnia 2018 10:05
Ostatnia aktualizacja:11 stycznia 2022 08:44

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się