Przyczyny brakowania krów czarno-białych a ich płodność, długość użytkowania i produkcyjność (Reasons for culling of black-and-white cows and their fertility, performance length and productivity)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
The relationship between the reasons for culling of 352 cows bred in 6 cowsheds in 1992–2003 and longevity of rearing, length of intercalving periods, life and milk performance and average milk productivity in 964 lactations was analysed. It was found that cows were most frequently culled for sterility (321.4%), low productivity (25.6%) and the accidents (21.0%). The animals culled for advanced age lived 8.4 years and calved 5.8 times on average. Life length of cows culled for leukaemia was the shortest (5 years – 2.6 calvings). After the last calving, the cows were maitained for 318 days on average, and this period lasted for 433 days in cows culled for sterility. In cows culled for udder diseases, sterility and accidents, the highest productivity was found, while the lowest milk production was found for the animals culled for unsatisfatory milk yield.
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 9 lipca 2007 00:32 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 20 kwietnia 2022 14:52 |