Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Solutions limiting the use of antibiotics in poultry production in Poland and other European Union countries.

Opis bibliograficzny

Solutions limiting the use of antibiotics in poultry production in Poland and other European Union countries. [AUT.] PYZIK EWELINA, URBAN-CHMIEL RENATA, HERMAN KLAUDIA, [AUT. KORESP.] NOWACZEK ANNA. ANIMAL SCIENCE AND GENETICS 2024 Vol. 20 No 2 s. 41-53, il., bibliogr., sum. DOI: 10.5604/01.3001.0054.6542
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Rok: 2024
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The widespread occurrence of drug resistance among bacteria around the world poses a serious threat to the health and life of humans and animals. One of the global strategies adopted is the jointly developed ‘One Health – from farm to fork’ concept, within which measures are implemented to completely eliminate the use of antibiotics in animal production. The aim of this review article is to present the latest statistical data on the use of antibiotics in farm animals, with special focus on poultry, in particular in Poland in comparison to other European countries, on the basis of EVSAC (European Surveillance of Veterinary Antimicrobial Consumption) reports. The article also presents measures making it possible to reduce the use of antibiotics in poultry farming, including biosecurity schemes proposed by European public health associations, as well as other solutions involving diet modification, prevention programmes, and other programmes for managing poultry flocks, including the results of our own research, mainly in Poland. The final conclusions indicate the need to introduce obligatory reporting of the use of antibiotics in animal production by all countries in the world, not only in Europe. In addition, there is a need to implement monitoring procedures, effective biosecurity, changes in management, and educational activities associated with multiple areas of the economy for various social groups, such as food producers and breeders, to raise awareness of the threats arising from the use of antibiotics.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne (CC-BY-NC); Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 51748) wydawnictwo ciągłe #51748

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:3 lipca 2024 13:09
Ostatnia aktualizacja:3 lipca 2024 13:09

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się