Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Sources of greenhouse gas emissions in agriculture, with particular emphasis on emissions from energy used.

Opis bibliograficzny

Sources of greenhouse gas emissions in agriculture, with particular emphasis on emissions from energy used. [AUT.] PIOTR GOŁASA, MARCIN WYSOKIŃSKI, WIOLETTA BIEŃKOWSKA-GOŁASA, PIOTR GRADZIUK, MAGDALENA GOLONKO, BARBARA GRADZIUK, AGNIESZKA SIEDLECKA, [AUT. KORESP.] ARKADIUSZ GROMADA. Energies 2021 Vol. 14 Iss. 13 Article number 3784, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/en14133784
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Energies 2021 Vol. 14 Iss. 13, Article number 3784
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The relationship between agriculture and climate change is two-sided. Agriculture is the branch of the economy most affected by the ongoing processes. It is also a large emitter of greenhouse gases and there are more and more voices about the need to reduce emissions. The purpose of the study was, based on FADN (Farm Accountancy Data Network) data, to determine the structure of greenhouse gas emissions in farms and to identify types of farms where it is possible to reduce GHG (greenhouse gas) emissions through better energy use. The emission volume was determined on the basis of the IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) methodology modified for the FADN data. The emissions related to the production of energy were found to be of minor importance compared to other emission sources. Only in the horticultural crop type is the emission from the Energy section the dominant stream of GHG emission. The greatest emissions come from livestock production. Therefore, the emphasis on reducing emissions should not be placed on the Energy sector because, except for the type of horticultural farm, there is not much potential for reduction. The introduction of taxes for GHG emissions at the level of 27.31 EUR/t would reduce farm income from 21% for the type of field crops to 40% for the type of herbivorous animals. The exception is low-emission permanent crops, where the decrease in income would be only 3.85%.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 48436) wydawnictwo ciągłe #48436

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,252
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:25 czerwca 2021 14:27
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:04

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się