Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Stability of antiradical activity of protein extracts and hydrolysates from dry-cured pork loins with probiotic strains of LAB.

AUT. PAULINA KĘSKA, AUT. KORESP. JOANNA STADNIK.

Opis bibliograficzny

Stability of antiradical activity of protein extracts and hydrolysates from dry-cured pork loins with probiotic strains of LAB. [AUT.] PAULINA KĘSKA, [AUT. KORESP.] JOANNA STADNIK. Nutrients 2018 Vol. 10, Issue 4 s. 1-15 art. no.: 521, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/nu10040521
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Nutrients 2018 Vol. 10, Issue 4, s. 1-15 art. no.: 521
Rok: 2018
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The application of starter cultures to improve quality and safety has become a very common practice in the meat industry. Probiotic strains of lactic acid bacteria (LAB) can also bring health benefits by releasing bioactive peptides. The aim of this work was to evaluate the stability of antiradical activity of protein extracts from LAB-inoculated dry-cured pork loins during long-term aging and evaluate their hydrolysates after simulated gastrointestinal digestion. Analyses of hydrolysates by using liquid chromatography-tandem mass spectrometry (LC-MS/MS) were strengthened with in silico analysis. The highest antiradical activity of the protein extracts was observed after 180 days of aging. The influence of the strain used (LOCK, BAUER, or BB12) on the inactivation ability of ABTS radicals varied during long-term aging. The IC50 values indicated the higher antiradical properties of salt-soluble (SSF) compared to water-soluble fraction (WSF) of proteins. The peptides generated by in vitro digestion have MW between 700 and 4232 Da and their length ranged from 5 to 47 amino acids in a sequence where Leu, Pro, Lys, Glu, and His had the largest share. This study demonstrates that the degradation of pork muscle proteins during gastrointestinal digestion may give rise to a wide variety of peptides with antiradical properties

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 43740) wydawnictwo ciągłe #43740

Metryki

35,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,171
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:14 maja 2018 10:47
Ostatnia aktualizacja:17 czerwca 2022 13:43

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się