Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Sustainability in bio-based edible films, coatings, and packaging for small fruits.

Opis bibliograficzny

Sustainability in bio-based edible films, coatings, and packaging for small fruits. [AUT.] IVO OLIVEIRA, TERESA PINTO, SILVIA ALFONSO, MONIKA KARAŚ, URSZULA SZYMANOWSKA, BERTA GONÇALVES, [AUT. KORESP.] ALICE VILELA. Appl. Sci.-Basel 2025 Volume 15 Issue 3 Article number: 1462, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/app15031462
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Applied Sciences 2025 Volume 15 Issue 3, Article number: 1462.
Rok: 2025
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Sustainability in bio-based edible films, coatings, and packaging integrates environmental, economic, and social sustainability using renewable resources. These materials offer an eco-friendly alternative to traditional petroleum-based plastics and can extend the shelf life of fruits. The wine industry’s by-products, rich in bioactive compounds, can create bio-based films and coatings. However, some challenges and limitations may occur. Producing bio-based films and coatings on a commercial scale can be challenging, requiring significant investment in research and development. While bio-based materials offer many benefits, they may not always match synthetic plastics’ mechanical strength and barrier properties. However, ongoing research is actively working to improve the functionality and durability of these materials, offering hope for the future. Bio-based materials can be more expensive to produce than conventional plastics, which may limit their widespread adoption without economic incentives or subsidies. Therefore, this review, which aims to provide a literature review about the benefits, challenges, and prospects of the sustainability offered using bio-based edible films, coatings, and packaging, particularly in small fruits and grapevine by-products, is important in the field.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 52390) wydawnictwo ciągłe #52390

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,500
Impact Factor
Q2
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:4 lutego 2025 09:37
Ostatnia aktualizacja:4 lutego 2025 09:37

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się