Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Tetraneura ulmi (Hemiptera: Eriosomatinae) Induces Oxidative Stress and Alters Antioxidant Enzyme Activities in Elm Leaves.

Opis bibliograficzny

Tetraneura ulmi (Hemiptera: Eriosomatinae) Induces Oxidative Stress and Alters Antioxidant Enzyme Activities in Elm Leaves. [AUT. KORESP.] KATARZYNA KMIEĆ, [AUT.] KATARZYNA RUBINOWSKA, KATARZYNA GOLAN. Environ. Entomol. 2018 Vol. 47 Iss. 4 s. 840-847, bibliogr., sum. DOI: 10.1093/ee/nvy055
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Environmental Entomology 2018 Vol. 47 Iss. 4, s. 840-847
Rok: 2018
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Gall formation is induced by an insect, which changes normal plant development and results in the formation of a new organ, following distinct stages of metabolic and developmental alterations. Research on mechanisms of recognition and responses to biotic stress may help to understand the interactions between galling aphids and their host plants. In this study, Tetraneura ulmi L. (Hemiptera: Eriosomatinae) galls and Ulmus pumila L. (Rosales: Ulmaceae) leaves were used as a model. Concentrations of hydrogen peroxide (H2O2) and thiobarbituric acid reactive substances, electrolyte leakage, as well as the activity of ascorbate peroxidase, guaiacol peroxidase, and catalase (CAT) were determined in galls and two parts of galled leaves (with and without visible damage). Biochemical analyses were performed at three stages of gall development: initial, fully developed, and mature galls. A slight increment in H2O2 content with a strong enhancement of ascorbate peroxidase and CAT activities were observed in galls and galled leaves in the first stage. In subsequent stages of gall development, a progressing increase in H2O2 production and cell membrane damage was associated with declining antioxidant enzyme activities, especially in gall tissues. The stages of gall development are likely to be part of cell death triggered by aphid feeding. It seems that the gall is the result of a biochemical struggle between the host plant and the gall inducer.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44179) wydawnictwo ciągłe #44179

Metryki

30,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,450
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:17 września 2018 13:07
Ostatnia aktualizacja:3 lutego 2022 11:17

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się