Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

The application of PEF technology in food processing and human nutrition.

Opis bibliograficzny

The application of PEF technology in food processing and human nutrition. [AUT.] KAROLINA NOWOSAD, [AUT. KORESP.] MONIKA SUJKA, [AUT.] URSZULA PANKIEWICZ, RADOSŁAW KOWALSKI. J. Food Sci. Technol. 2021 Vol. 58 Issue 3 s. 397 - 411, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1007/s13197-020-04512-4
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 2021 Vol. 58 Issue 3, s. 397 - 411
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

During the last decades, many novel techniques of food processing have been developed in response to growing demand for safe and high quality food products. Nowadays, consumers have high expectations regarding the sensory quality, functionality and nutritional value of products. They also attach great importance to the use of environmentally-friendly technologies of food production. The aim of this review is to summarize the applications of PEF in food technology and, potentially, in production of functional food. The examples of process parameters and obtained effects for each application have been presented.

Open Access

Tryb dostępu: inne Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 47760) wydawnictwo ciągłe #47760

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,117
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:3 lutego 2021 12:41
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:11

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się