Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

The influence of catch crops on fungal diversity in the soil and health of oat.

Opis bibliograficzny

The influence of catch crops on fungal diversity in the soil and health of oat. [AUT. KORESP.] ELŻBIETA MIELNICZUK, [AUT.] ELŻBIETA PATKOWSKA, AGNIESZKA JAMIOŁKOWSKA. Plant, Soil Environ. (Print) 2020 Vol. 66 No 3 s. 99-104, il., bibliogr., sum. DOI: 10.17221/38/2020-PSE
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
PLANT SOIL AND ENVIRONMENT 2020 Vol. 66 No 3, s. 99-104
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The aim of the research was to determine the quantitative and qualitative composition of soil-borne fungi in the cultivation of oat, as well as to assess the healthiness of this cereal. The experiment considered spring barley and potato as forecrops, and white mustard or lacy phacelia cultivated after spring barley as catch crops before oat. The population of fungi showing antagonistic effect towards selected fungi pathogenic to cereal was determined. The most fungi (pathogenic and antagonistic) were found in the soil under oat cultivation after spring barley, while the least after potato. The cultivation of oat after spring barley with the use of catch crops significantly influenced a reduction in the number of fungi obtained from the soil. On the other hand, catch crop cultivation increased the share of antagonists in the soil fungus population. Among the species recognised as antagonistic, Clonostachys rosea, Trichoderma viride, T. koningii, and T. harzianum predominated. The introduction of catch crops, especially white mustard, also positively influenced the healthiness of oat. The average disease index for the tested oat cultivars grown after potato and after spring barley with white mustard and lacy phacelia as catch crops was 11.02, 12.78 and 15.90, respectively, whereas after spring barley it was 21.75.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: inna otwarta licencja Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46598) wydawnictwo ciągłe #46598

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,799
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:30 marca 2020 14:45
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:12

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się