Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

The use of starch drying kinetics curves for experimental determination of its specific surface area.

Opis bibliograficzny

The use of starch drying kinetics curves for experimental determination of its specific surface area. [AUT. KORESP.] MARZENA WŁODARCZYK-STASIAK, [AUT.] ARTUR MAZUREK. Molecules (Basel,Online) 2021 Vol. 26 Issue 18 Article number 5508, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/molecules26185508
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
MOLECULES 2021 Vol. 26 Issue 18, Article number 5508
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The most popular method for the calculation of specific surface area is its determination from water vapour sorption isotherms. The study presented here has been designed for the purpose of optimisation and selection of the conditions of drying so as to allow the determination of specific surface area from plotted curves of the drying process. The results indicate that drying curves can be used as the basis for the determination of specific surface area, the values of which do not differ statistically significantly (α = 0.05) from those determined from isotherms of water vapour sorption (adsorption/desorption).

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 48869) wydawnictwo ciągłe #48869

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,927
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:8 listopada 2021 13:11
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:11

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się