Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Transglutaminase from UV mutated Bacillus cereus NRC215: production, purification, and characterization.

Opis bibliograficzny

Transglutaminase from UV mutated Bacillus cereus NRC215: production, purification, and characterization. [AUT.] OSAMA IBRAHIM, PAWEŁ GLIBOWSKI, [AUT. KORESP.] RASHA G. SALIM, [AUT.] GHADA M. EL-SAYED. Biointerface Research in Applied Chemistry 2022 Vol. 12, Iss. 5 s. 5753-5771, il., bibliogr., sum. DOI: 10.33263/BRIAC125.57535771
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Biointerface Research in Applied Chemistry 2022 Vol. 12, Iss. 5, s. 5753-5771
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Transglutaminase (EC 2.3.2.13, TGase) recorded the highest activity (0.101 U/ml) in bacterial isolate NRC215. 16S rRNA sequencing revealed that NRC215 was identified as Bacillus cereus NRC215 under accession number MT229271 in the NCBI database. UV irradiation was employed to improve TGase production. Five rifampin (RIF) resistant mutants were only isolated from UV-treated Bacillus cereus NRC215 for three minutes. The best mutant, BCrif5, exhibiting induced rifampin resistance, gave TGase with higher activity (0.148 U/ml). The ISSR PCR technique was employed to detect these new rearrangements resulting from UV mutagenesis between the wild-type strain and its mutants. Moreover, TGase has been purified by three-step procedures resulting in a recovery of 28 and 34.63% for wild and BCrif5 strains, respectively. The optimal purified TGase activity was exhibited at pH 7 for wild strain while the mutant BCrif5 at pH 5.0 and 40 °C for both wild and BCrif5 strains. Bacillus cereus NRC215 TGase was activated by Ba+2 (102.50 and 107.06%), while it was inhibited by Cu+2 (30% and 22.35%) for wild and BCrif5 strains, respectively. It could be concluded that Bacillus cereus NRC215 is a promising strain for TGase production, which is beneficial as a food additive.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49103) wydawnictwo ciągłe #49103

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0,350
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:27 grudnia 2021 12:35
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:11

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się