Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Volatile compounds and amino acid profile of short-ripened farmhouse cheese manufactured from the milk of the White-Backed native cow breed.

Opis bibliograficzny

Volatile compounds and amino acid profile of short-ripened farmhouse cheese manufactured from the milk of the White-Backed native cow breed. [AUT.] ANNA TETER, JOANNA BARŁOWSKA, JOLANTA KRÓL, ANETA BRODZIAK, JAROSŁAWA RUTKOWSKA, ZYGMUNT LITWIŃCZUK. Lebensm. - Wiss. Technol. 2020 Vol. 129 Article number 109602, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.lwt.2020.109602
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2020 Vol. 129, Article number 109602
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The study aimed at assessing the composition, including the profile of volatile compounds and amino acids, of farmhouse cheese manufactured from the raw milk of the White-Backed native cow breed during four stages of ripening (0, 7, 14 and 21 days). Throughout the ripening period the cheese samples were distinguished by high nutritional value (protein content 22.5%; content of essential amino acids 48 g/100 g protein on average). Slight enhancement of non-essential amino acids content resulted only due to increased presence of glutamic acid during ripening period. A total of 33 volatile compounds were identified in the headspace of the cheeses. Seven compounds namely, acetic acid, 2-butanone, 3-hydroxy-2-butanone, hexanal, ethanol, toluene, and ethyl hexanoate, were detected in substantial amounts in cheese samples from days 7–21 of ripening and can be considered key compounds in this type of cheese. The absence of food pathogens is an indication of the high quality of farmhouse cheese manufactured from the milk of the White-Backed cow breed. In conclusion, the presence of this type of cheese on food market should attract consumers looking for traditional food, which in turn could improve the economic situation of small, family-owned farms rearing White-Backed cattle.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 47087) wydawnictwo ciągłe #47087

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,952
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:16 lipca 2020 14:25
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:09

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się