Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Wpływ czasu fermentacji gnojowicy świńskiej na wytwarzanie i skład chemiczny biogazu (Effect of fermentation time of pig slurry on the production and chemical composition of biogas)

Opis bibliograficzny

Wpływ czasu fermentacji gnojowicy świńskiej na wytwarzanie i skład chemiczny biogazu (Effect of fermentation time of pig slurry on the production and chemical composition of biogas). [AUT. KORESP.] EDYTA WRZESIŃSKA-JĘDRUSIAK, [AUT.] ANDRZEJ MYCZKO, [AUT. KORESP.] KAMILA KLIMEK, [AUT.] AGNIESZKA NAJDA. Przem. Chem. 2019 T. 98 Nr 10 s. 1559-1561, il., bibliogr., sum. DOI: 10.15199/62.2019.10.5
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019 T. 98 Nr 10, s. 1559-1561
Rok: 2019
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Biogas was produced by fermentation of pig slurry in a lab. digestor (75 L) at 37°C for 9, 12 and 15 days. A paddle stirrer (47 rpm) was used. The shortening the time to 9 days was of an advantage. The biogas yield was above 60 L/day and the MeH content was quite high (66%). The high concn. of H2S (2952 ppm) was of disadvantage.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46002) wydawnictwo ciągłe #46002

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
0,485
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:15 października 2019 14:59
Ostatnia aktualizacja:4 lutego 2022 10:40

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się