Wpływ nowoczesnych metod nastrzykiwania na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Praca dotyczy oceny wpływu procesu peklowania poprzez nastrzykiwanie surowca na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych. Omówiono najważniejsze aspekty dotyczące zakresu oddziaływania na strukturę mięsa i finalne cechy gotowych produktów stosowanych w procesie nastrzykiwania związków i dodatków solanki.
The work concerns the assessment of the effect of curing by injecting raw material on selected quality characteristics of meat products. The most important aspects of the impact on the meat structure and final features of finished products used in the process of injecting compounds and brine additives were discussed.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 27 kwietnia 2020 11:36 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 1 stycznia 2023 23:06 |