Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Współczesne metody i technika nadziewania surowców i farszów mięsnych (Contemporary methods and technique of supplying raw materials and meat stickers)

Opis bibliograficzny

Współczesne metody i technika nadziewania surowców i farszów mięsnych (Contemporary methods and technique of supplying raw materials and meat stickers). [AUT.] MARIAN K. PANASIEWICZ, GRZEGORZ ŁYSIAK. Gosp. Mięs. 2021 Nr 10 s. 12-16, bibliogr., streszcz.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Gospodarka Mięsna 2021 Nr 10, s. 12-16
Rok: 2021
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

The paper presents and discusses the methods and techniques of stuffing raw materials and meat stuffing. It has been shown that stuffing, sausage casings, is one of the most important stages of the technological process of producing many meat products. Various processes of forming and manufacturing products without casings, technological operations of filling and forming products in molds and removable casings as well as the production of products formed into unchanged packaging are discussed. Additionally, the principles and conditions of proper filling (stuffing) of unit packages were assessed, selected technical solutions of the stuffing machines were reviewed and the stuffing machines were assessed in relation to technical and technological requirements.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49093) wydawnictwo ciągłe #49093

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:21 grudnia 2021 09:48
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:06

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się