Współzależności pomiędzy wynikami oceny tusz w systemie EUROP a ich rzeczywistą wartością rzeźną (Correlations between the carcass evaluation results in the EUROP system and their actual slaughter value)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
The investigations covered 209 fatteners. Analyzing the obtained simple correlation coefficients for each slaughter quality index of fatteners, it was stated that a EUROP commercial class and meatiness correlated with body weight before slaughter (r=-0.44* and r=-0.43*), hot carcass weight (r=-0.22*and r=-0.20*),suet mass (r=-0.59* and r=-0.79*), percentage of suet content (r=-0.49* and r=-0.60*) and back fat thickness (-49*£r£-0.79* and -0.60*£r£-0.84*). The calculated correlation between the selected indices of slaughter value and the share of some basic cuts of pork half carcasses showed that a commercial class EUROP had the highest positive correlation with the percentage of meat share in ham (r= 0.52*), while the negative with fat share in ham (r=-0.46*), with neck meat share (r=-0.22*) and shoulder meat (r=-0.11*). The carcass meatiness had the highest negative correlation with back fat weight and share (r=-0.59* and r=-0.57*), fat share in ham (r=-0.48*), hot carcass weight (r=-0.42*), whereas the positive one with percentage of pork joint content (r= 0.49*).
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 9 lipca 2007 00:32 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 21 kwietnia 2022 13:35 |