Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej.

Opis bibliograficzny

Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej. [RED.] MAREK BABICZ, KINGA KROPIWIEC-DOMAŃSKA, URSZULA SZYMANOWSKA. Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 183 s, il., bibliogr., sum. DOI: 10.24326/mon.2023.3
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
183 s.
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok: 2023
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Open Access

Tryb dostępu: witryna wydawcy Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Na Tych Samych Warunkach (CC-BY-SA) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Informacje dodatkowe

Rekordy powiązane:Wykorzystanie pyłku pszczelego w biokosmetologii. [AUT.] EWELINA CHRZANOWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 7-13, bibliogr, 978-83-7259-403-7.
Ocena właściwości termicznych wybranych opakowań zimnochronnych dostępnych w handlu (Evaluation of thermal properties of selected commercially available cold-protective packaging). [AUT. KORESP.] DAWID CURYŁO, [AUT.] ŁUKASZ K. GAŁEK, MICHAŁ KŁOS, MICHAŁ LEWANDOWSKI, SAVELII ISHCHENKO, KOSTIANTYN VASIUKOV, MAREK DOMIN. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 14-22, 978-83-7259-403-7. DOI: 10.24326/mon.2023.3
Wpływ dodatku masła orzechowego na jakość serów (Effect of peanut butter addition on cheese quality). [AUT.] ALEKSANDRA GAJOWIK, DOMINIKA ANTOL, ANNA TETER, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 23-30, bibliogr, 978-83-7259-403-7.
Zamrażanie jako czynnik kształtujący twardość i ubytek masy owoców kiwi po rozmrożeniu (Freezing as a factor shaping the hardness and weight loss of kiwifruit after thawing). [AUT. KORESP.] DAMIAN KAŁDUŚ, [AUT.] PIOTR Ł. KOPYT, WIKTOR BIELAWSKI, KATARZYNA SIWAK, SOFIIA DANKO, KOSTIANTYN VASIUKOV, MAREK DOMIN. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 31-40, 978-83-7259-403-7.
Grape seed oil (Vitis vinifera seed oil) as a beneficial cosmetic raw material (Olej z pestek winogron (Vitis vinifera seed oil) jako korzystny surowiec kosmetyczny). [AUT.] ALEKSANDRA KAMIENIK, PAULINA WOJTYŁA, ELIZA WARGALA, MAGDALENA WALASEK-JANUSZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 47-52, 978-83-7259-403-7.
Wpływ zastosowania wytłoków z nasion roślin oleistych na zmiany cech sensorycznych ciastek owsianych (The influence of using of oilseeds expeller on changes in the sensory properties of oat cookies). [AUT. KORESP.] KATARZYNA KASZYCA, [AUT.] GABRIELA MICHTA, AGATA BLICHARZ-KANIA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 53-61, bibliogr, 978-83-7259-403-7.
Porównanie właściwości fizykochemicznych nasion słonecznika i sezamu oraz otrzymanego z nich oleju tłoczonego na zimno. [AUT.] MARTA KRAJEWSKA, WIKTORIA DĄBEK, MICHALINA KWIATKOWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 69-75, il., bibliogr, 978-83-7259-403-7.
Hodowla in vitro mięsa – szanse i zagrożenia (In vitro meat breeding – achievements and threats). [AUT.] KATARZYNA MAZUREK, SZYMON CZERNIAK, PAULINA KĘSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 82-88, bibliogr, 978-83-7259-403-7.
Ocena możliwości zagospodarowania produktów ubocznych przemysłu owocowo-warzywnego do produkcji ciastek owsianych (Assessment of the possibility of using byproducts of the fruit and vegetable industry for the production of oat cookies). [AUT. KORESP.] MAGDA PASTUSIAK, [AUT.] MIKOŁAJ OCIESA, AGATA BLICHARZ-KANIA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 89-99, bibliogr, 978-83-7259-403-7.
Badania nad aktywnością enzymów amylolitycznych grzybów z rodzaju Aspergillus, Byssochlamys i Penicillium inkubowanych w różnych temperaturach hodowli (Studies on the activity of amylolytic enzymes of Aspergillus, Byssochlamys and Penicillium fungi incubated at different temperatures). [AUT.] MATEUSZ PIEJAK, KLAUDIA KANAK, DOROTA MUZYCZKA, JULIA GÓRSKA, MOTYL MARTYNA, JUSTYNA BOHACZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 100-108, il., bibliogr, 978-83-7259-403-7.
Zielona herbata – właściwości prozdrowotne oraz wykorzystanie w kosmetologii (Green tea – health-promoting properties and use in cosmetology). [AUT.] DOMINIKA PIETRASIK, GABRIELA TOMULIK, MAGDALENA KOWALSKA, MILENA KACZMARCZYK, MARLENA KOKOSZKA, MAGDALENA WALASEK-JANUSZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 109-115, 978-83-7259-403-7.
Zastosowanie kwasów owocowych w przemyśle kosmetycznym (The use of fruit acids in the cosmetics industry). [AUT.] ELIZA WARGALA, ALEKSANDRA CHRZANOWSKA, IZABELA KOT. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 152-159, il., bibliogr, 978-83-7259-403-7.
Palm oil in the cosmetics industry (Olej palmowy w przemyśle kosmetycznym). [AUT.] ELIZA WARGALA, MARTYNA SŁAWSKA, AGNIESZKA ZALEWSKA, WOJCIECH PŁASKA, MAGDALENA TOPOROWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 3 pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej Lublin 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 160-166, 978-83-7259-403-7.
Rekord utworzony:17 października 2023 09:24
Ostatnia aktualizacja:18 września 2024 08:53

Identyfikatory

e-ISBN: 978-83-7259-403-7
BPP ID: (59, 49658) wydawnictwo zwarte #49658

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się