Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Zagrożenia chemiczne w pracy cykliniarza (Chemical hazards in the work of a scraper)

Opis bibliograficzny

Zagrożenia chemiczne w pracy cykliniarza (Chemical hazards in the work of a scraper). [AUT. KORESP.] KATARZYNA KARPIŃSKA, [AUT.] SEBASTIAN JAGUSZEWSKI, KLAUDIA SYSIAK, ŁUKASZ WLAZŁO, DOROTA CHMIELEWSKA-MUCIEK, NADA SASÁKOVÁ, BOŻENA NOWAKOWICZ-DĘBEK. Przem. Chem. 2023 T. 102 Nr 3 s. 301-304, il., bibliogr., sum. DOI: 10.15199/62.2023.3.9
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023 T. 102 Nr 3, s. 301-304
Rok: 2023
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Polski:

Wykonano pomiary frakcji pyłu PM1, PM2,5, PM10, pyłu respirabilnego, pyłu wdychalnego oraz stężenia emisji O2, NO2, LZO oraz CO2 w trakcie cyklinowania podłóg drewnianych. Odnotowane wartości stężeń zostały odniesione do poziomów dopuszczalnych. Uzyskane wyniki oscylowały w granicach normy. Jedynie w przypadku pyłu wdychalnego zmierzone stężenia przekraczały poziomy dopuszczalne.

Angielski:

Concns. of PM1, PM2.5, PM10, respirable dust, inhalable dust, as well as emissions of O2, NO2, VOCs and CO2 were measured during the sanding of wooden floors. The recorded concn. values were related to the permissible levels. The obtained results oscillated within the norm. Only in the case of VOC and inhalable dust the measured concns. exceeded the normative values

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50561) wydawnictwo ciągłe #50561

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
0,300
Impact Factor
Q4
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:8 maja 2023 12:33
Ostatnia aktualizacja:28 czerwca 2024 08:23

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się