Zioła i przyprawy podnoszące wartość użytkową wyrobów mięsnych (Herbs and spices increasing the utility value of meat products)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W ostatnich latach konsumenci zwracają szczególną uwagę na wartość odżywczą produktów mięsnych, na ich cechy sensoryczne i dietetyczne. Obawa przed chorobami cywilizacyjnymi, których główną przyczyną jest niewłaściwy sposób odżywiania, sprawia, że rośnie zainteresowanie wyrobami niskotłuszczowymi, o obniżonej zawartości cholesterolu czy soli. Zmusza to producentów żywności do poszukiwania alternatywnych metod i środków produkcji, które z jednej strony pozwolą spełniać wymagania ich klientów w stosunku do gotowych wyrobów, z drugiej zaś obniżą koszty produkcji. Niezależnie od tych trendów, każdy z nas oczekuje, aby produkty były wygodne i szybkie w przygotowaniu do spożycia, a jednocześnie trwałe i dyspozycyjne. Poprawę wartości użytkowej wyrobów mięsnych można osiągnąć poprzez bezpośrednie włączenie podczas ich przetwarzania ziół i przypraw.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 1 lutego 2023 08:47 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 1 lutego 2023 13:26 |