Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. >&rft.epage=>&rft.isbn=978-83-946796-3-7&rft.language=pol.">

Opis bibliograficzny

Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 127 s, 978-83-946796-3-7.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
127 s.
Wydawca:
Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
Rok: 2018
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: inne

Informacje dodatkowe

Rekordy powiązane:Interakcje związków fenolowych ze składnikami matrycy żywności jako czynników warunkujących ich bioaktywność. [AUT.] URSZULA GAWLIK-DZIKI. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 10. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 978-83-946796-3-7.
Kiełki soczewicy jako nośnik Lactobacillus plantarum - jakość odżywcza i prozdrowotna otrzymanych synbiotyków. [AUT.] MICHAŁ ŚWIECA, MAŁGORZATA SIKORA, URSZULA GAWLIK-DZIKI, URSZULA ZŁOTEK, ANNA JAKUBCZYK. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 26. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 978-83-946796-3-7.
Wpływ serwatki kwasowej na wybrane cechy jakościowe wołowych produktów mięsnych. [AUT.] MAŁGORZATA KARWOWSKA, WERONIKA SOKOŁOWSKA, ANNA KONONIUK, KAROLINA WÓJCIAK. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 32. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 978-83-946796-3-7.
Bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów mięsnych o obniżonym dodatku azotanu (III) sodu. [AUT.] KAROLINA WÓJCIAK, KAROLINA FERYSIUK, MAŁGORZATA KARWOWSKA. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 50. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 978-83-946796-3-7.
Ocena jakości mlecznych napojów fermentowanych produkowanych na bazie mleka krów rasy simentalskiej utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych. [AUT.] ANETA BRODZIAK, JOLANTA KRÓL, ANNA WOLANCIUK, JOANNA BARŁOWSKA, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 51. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 978-83-946796-3-7.
Porównanie zawartości składników bioaktywnych w nasionach oraz innych częściach anatomicznych soi. [AUT.] MARZENA PABICH, MAŁGORZATA MATERSKA, MONIKA STASZOWSKA-KARKUT. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 64. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 978-83-946796-3-7.
Wpływ elicytacji kwasem jasmonowym na zawartość bioaktywnych składników w liściach lubczyku (Levisticum officinale Koch.). [AUT.] URSZULA ZŁOTEK, URSZULA SZYMANOWSKA, JOANNA CICHOCKA, ANNA JAKUBCZYK. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 75. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 978-83-946796-3-7.
Trwałość przechowalnicza funkcjonalnych napojów owocowych na bazie brzoskwini. [AUT.] EWA BARANOWSKA-WÓJCIK, BOŻENA SOSNOWSKA, DOMINIK SZWAJGIER, ZDZISŁAW TARGOŃSKI. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 77. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 978-83-946796-3-7.
Możliwości wykorzystania batata (Pomoea batatas L.[Lam]) w produkcji żywności funkcjonalanej. [AUT.] BARBARA KROCHMAL-MARCZAK, BARBARA SAWICKA. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 86. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Wpływ temperatury i czasu przechowywania na wybrane wyróżniki jakościowe funkcjonalnych napojów na bazie moreli. [AUT.] BOŻENA SOSNOWSKA, EWA BARANOWSKA-WÓJCIK, DOMINIK SZWAJGIER, ZDZISŁAW TARGOŃSKI. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 88. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Zmiany wyróżników sensorycznych owocowych napojów funkcjonalnych w trakcie przechowywania. [AUT.] DOMINIK SZWAJGIER, BOŻENA SOSNOWSKA, EWA BARANOWSKA-WÓJCIK, ZDZISŁAW TARGOŃSKI. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 90. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Synteza oraz badanie nanocząstek srebra w aspekcie bezpieczeństwa żywności. [AUT.] GRZEGORZ CZERNEL, ALICJA MATWIJCZUK, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, MARIUSZ FLOREK, ARKADIUSZ MATWIJCZUK, TOMASZ ONISZCZUK. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 93. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Zastosowanie spektroskopii w podczerwieni FTIR oraz analizy chemometrycznej w ocenie jakości wybranych miodów gatunkowych. [AUT.] ARKADIUSZ MATWIJCZUK, AGNIESZKA NIEMCZYNOWICZ, ALICJA MATWIJCZUK, BOŻENA GŁADYSZEWSKA, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, MARIUSZ FLOREK. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 98. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Peptydowe inhibitory lipazy trzustkowej otrzymane z fermentowanych nasion bobu (Vicia faba L.). [AUT.] ANNA JAKUBCZYK, MONIKA KARAŚ, URSZULA SZYMANOWSKA, URSZULA ZŁOTEK, BARBARA BARANIAK. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 108. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Wpływ frakcji peptydowych uzyskanych w wyniku trawienia in vitro białek prosana. Aktywność wybranych enzymów zaangażowanych w indukcje stanu zapalnego. [AUT.] URSZULA SZYMANOWSKA, ANNA JAKUBCZYK, MONIKA KARAŚ, URSZULA ZŁOTEK, SŁAWOMIR LEWICKI. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s.120. Kraków 2018, Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Rekord utworzony:5 października 2018 11:24
Ostatnia aktualizacja:5 października 2018 11:28

Identyfikatory

ISBN: 978-83-946796-3-7
BPP ID: (59, 44171) wydawnictwo zwarte #44171

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się