Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny.

Opis bibliograficzny

Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny. [RED.] JĘDRZEJ NYĆKOWIAK, JACEK LEŚNY. Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, 142 s, 978-83-66139-46-6.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
142 s.
Wydawca:
Młodzi Naukowcy
Rok: 2018
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Informacje dodatkowe

Liczba arkuszy wydawniczych:12.10
Rekordy powiązane:Prozdrowotne właściwości czystka (Pro-health properties of Cistus). [AUT.] EWELINA CHOLEWIŃSKA, DANIEL STĘPNIOWSKI, TOMASZ WODYK, ALEKSANDRA WOJEWODA, KATARZYNA OGNIK, ANNA STĘPNIOWSKA, MACIEJ BRYŚ. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 26-30, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Prozdrowotne właściwości wina (Pro-health properties of wine). [AUT.] KAROLINA FILIPEK, NATALIA FILIPEK. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 31-35, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Alergizujące składniki mleka krowiego (Allergenic components of cow's milk). [AUT.] MAŁGORZATA GÓRAL. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 58-64, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Właściwości zdrowotne jęczmienia zwyczajnego (Hordeum vulgare L.) (Health properties of barley (Hordeum vulgare L.)). [AUT.] KATARZYNA NIEWĘGŁOWSKA, MARCIN NATONIEWSKI, LESZEK RYDZAK, ANNA RODZEŃ, KATARZYNA PUSTELNIAK. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 65-69, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Wielobarwność surowca jajczarskiego w aspekcie atrakcyjności dla konsumenta (The colorfulness of egg raw material in terms of attractiveness for consumer). [AUT.] KOSTIANTYN VASIUKOV, PATRYCJA CHABROSZEWSKA, KAMIL DRABIK, ADRIAN PLUTA, JUSTYNA BATKOWSKA. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 92-97, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Substancje aktywne w jajach kurzych (Active substances in heneggs). [AUT.] KOSTIANTYN VASIUKOV, IZABELA KWIETNIEWSKA, ANGELIKA GRYTA, KAMIL DRABIK, DAMIAN SPUSTEK, JUSTYNA BATKOWSKA. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 98-103, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Charakterystyka właściwości lodów uwarunkowana ich składnikami (Characteristic sofice cream properties conditioned by their ingredients). [AUT. KORESP.] SYBILLA NAZAREWICZ, [AUT.] KATARZYNA KOZŁOWICZ. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2020, Młodzi Naukowcy, s. 100-105, il., bibliogr., streszcz, 978-83-66392-59-5.
Charakterystyka rodzaju lodów z uwzględnieniem aspektów żywieniowych i technologicznych (Characteristics of the type of ice cream taking into account nutritional and technological aspects). [AUT. KORESP.] SYBILLA NAZAREWICZ, [AUT.] KATARZYNA KOZŁOWICZ. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2020, Młodzi Naukowcy, s.106-111, il., bibliogr., streszcz, 978-83-66392-59-5.
Wady mięsa drobiowego w aspekcie ewentualnych strat surowca (Defects of poultry meat in the aspect of possible raw material losses). [AUT.] MONIKA WIŚNIEWSKA, EWELINA MISIEC, JAKUB CEREGRZYN, DAMIAN SPUSTEK, JUSTYNA BATKOWSKA. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 111-116, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Właściwości prozdrowotne i zastosowanie jagód goji w przetwórstwie spożywczym (Health-promotin gproperties and use of goji berries in food processin). [AUT.] ALICJA ZIEMICHÓD. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 117-122, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Analiza porównawcza wybranych właściwości fizycznych chleba pszennego i ryżowego (Comparative analysis of selected physical properties of wheat and rice bread). [AUT.] ALICJA ZIEMICHÓD. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 123-129, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Wpływ dodatku naci pietruszki na wybrane cechy jakościowe chrupek kukurydzianych (Impact of parsley leaves on selected quality characterstics of corn crisps). [AUT.] KATARZYNA ŻELIZKO, AGNIESZKA WÓJTOWICZ, KAMILA KASPRZAK. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 130-135, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Charakterystyka wybranych warzyw jako potencjalnych dodatków do ekstrudowanej żywności funkcjonalne (Characteristics of selected vegetables as potential additves in extruded functional food). [AUT.] KATARZYNA ŻELIZKO, KAMILA KASPRZAK, GABRIELA WIDELSKA. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 136-140, il., bibliogr, 978-83-66139-46-6.
Rekord utworzony:28 września 2018 09:41
Ostatnia aktualizacja:17 grudnia 2021 02:36

Identyfikatory

ISBN: 978-83-66139-46-6
e-ISBN: 978-83-66139-45-9
BPP ID: (59, 44060) wydawnictwo zwarte #44060

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się