Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś.

Opis bibliograficzny

Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś. [RED.] DOROTA GAŁKOWSKA, EMILIA BERNAŚ. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 119 s, 978-83-962880-3-5.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
119 s.
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski
Rok: 2023
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: inne

Informacje dodatkowe

Rekordy powiązane:Współczesne wyzwania dla nauki i technologii mięsa. [AUT.] JOANNA STADNIK. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, s. 21, 978-83-962880-3-5.
Potencjał prozdrowotny wafli wzbogaconych skórką z migdałów. [AUT.] MONIKA KARAŚ, URSZULA SZYMANOWSKA, IVO OLIVEIRA. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś s.28. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 978-83-962880-3-5.
Wpływ dodatku reishi (Ganoderma lucidum) na skład chemiczny, zawartość polifenoli i aktywność antyoksydacyjną makaronu. [AUT.] PAULINA ŁYSAKOWSKA, ALDONA SOBOTA, ANNA WIRKIJOWSKA, DOROTA TETERYCZ, EWA BATOR. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś s. 36. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 978-83-962880-3-5.
Wpływ dodatku wytłoków z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides) na właściwości fizykochemiczne i jakość makaronów. [AUT.] ALDONA SOSIK, PAULINA ŁYSAKOWSKA, PIOTR ZARZYCKI, JUSTYNA LIBERA, ANGELIKA PLEWIK. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś s. 49. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 978-83-962880-3-5.
Wytłoki z rokitnika jako komponent pieczywa pszennego o cechach funkcjonalnych. [AUT.] ANNA WIRKIJOWSKA, ALDONA SOBOTA, PIOTR ZARZYCKI, PAULINA ŁYSAKOWSKA, AGATA BLICHARZ-KANIA. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś s.58. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 978-83-962880-3-5.
Ocena możliwości wykorzystania błonnika jabłkowego do suplementacji makaronu. [AUT.] PIOTR ZARZYCKI, ANNA WIRKIJOWSKA, ALDONA SOBOTA, DOROTA TETERYCZ, KATARZYNA KOZŁOWICZ, AGNIESZKA SAGAN. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś s. 61. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 978-83-962880-3-5.
Wpływ elicytacji oraz metod suszenia na skład i aktywność antyoksydacyjną olejku eterycznego z lubczyku (Levisticum officinale Koch.). [AUT.] URSZULA ZŁOTEK, ANNA JAKUBCZYK, URSZULA SZYMANOWSKA, KAMILA RYBCZYŃSKA-TKACZYK. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś s. 62. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 978-83-962880-3-5.
Dwutlenek tytanu w żywności – badania w modelu przewodu pokarmowegoin vitro. [AUT.] EWA BARANOWSKA-WÓJCIK, DOMINIK SZWAJGIER, KLAUDIA GUSTAW, IZABELA JOŚKO, BOŻENA PAWLIKOWSKA-PAWLĘGA, JUSTYNA KAPRAL-PIOTROWSKA. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś s. 64. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 978-83-962880-3-5.
Wpływ dodatku białka konopnego na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne jogurtów wytworzonych na bazie mleka ekologicznego. [AUT.] ANETA BRODZIAK, JOLANTA KRÓL, JOANNA WAJS, TOMASZ CZERNECKI. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś s. 70. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 978-83-962880-3-5.
Wpływ dodatku serwatki kwasowej i sonikacji na stabilność mikrobiologiczną i chemiczną farszów z jagnięciny. [AUT.] DARIUSZ M. STASIAK, AGNIESZKA LATOCH, ANDRZEJ JUNKUSZEW. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś s. 107. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 978-83-962880-3-5.
Hamowanie aktywności oksydazy ksantynowej i lipooksygenazy przez ekstrakty otrzymane z wybranych grzybów nadrzewnych. [AUT.] MICHAŁ ŚWIECA, AGATA MICHALSKA, PRZEMYSŁAW RÓŻYCKI, ALEKSANDRA KURYŁO. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś s.111. Kraków 2023, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 978-83-962880-3-5.
Rekord utworzony:3 października 2023 13:23
Ostatnia aktualizacja:17 października 2023 14:30

Identyfikatory

ISBN: 978-83-962880-3-5
BPP ID: (59, 49563) wydawnictwo zwarte #49563

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się