Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Żywność w XXI wieku - innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r.

Opis bibliograficzny

Żywność w XXI wieku - innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 77 s, il.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
77 s.
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok: 2022
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: inne

Informacje dodatkowe

Rekordy powiązane:Efekty pracy nad odtwarzaniem bydła rasy białogrzbietej. [AUT.] WITOLD CHABUZ, WIOLETTA SAWICKA-ZUGAJ, KAROLINA KASPRZAK-FILIPEK, ZYGMUNT LITWIŃCZUK. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s.37-38. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Istota i znaczenie kultury bezpieczeństwa w produkcji żywności. [AUT.] EUGENIA CZERNYSZEWICZ. W: Żywność w XXI wieku - innowacje czy powrót do tradycji : Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 38-39, bibliogr. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Gatunek drobiu jako czynnik modyfikujący jakość jaj w czasie ich przechowywania. [AUT.] KAMIL DRABIK, KAROLINA WENGERSKA, TOMASZ PRÓCHNIAK, JUSTYNA BATKOWSKA. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 40-41. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Częstotliwość i źródła zagrożeń bezpieczeństwa żywności w świetle badań Państwowej Inspekcji Sanitarnej. [AUT.] EWA JANUŚ, PIOTR STANEK, KLAUDIA JEDYNAK. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 44-45. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Czy będziemy jeść alpaki i lamy? Teoretyczne rozważania i analiza zagadnienia. [AUT.] JOANNA KAPUSTKA. W: Żywność w XXI wieku - innowacje czy powrót do tradycji : Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s.46-47, bibliogr. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Możliwość wykorzystania mięsa jelenia szlachetnego w produkcji surowych dojrzewających wyrobów mięsnych. [AUT.] MAŁGORZATA KARWOWSKA, ARTUR NIEDZIELSKI. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 48-49. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Pozostałości pestycydów w polskich miodach odmianowych. [AUT.] MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, ANNA TETER, MARIUSZ FLOREK, PIOTR SKAŁECKI. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 49-50, bibliogr. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych. [AUT.] MAREK KOWALCZYK, PIOTR DOMARADZKI, MARIUSZ FLOREK, PIOTR SKAŁECKI, AGNIESZKA KALINIAK-DZIURA, MAŁGORZATA DMOCH, MAŁGORZATA RYSZKOWSKA-SIWKO, PIOTR STANEK, PAWEŁ ŻÓŁKIEWSKI, KAROLINA KACZMAR. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 52-53. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Wstępne oględziny tuszy zwierzyny jako ważny element postępowania z dziczyzną. [AUT.] ANNA OKRASA, PIOTR CZYŻOWSKI, MARIAN FLIS. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 55-56. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Ocena wiedzy konsumentów na temat alergenów mleka i przetworów mlecznych. [AUT.] PIOTR STANEK, EWA JANUŚ, PAWEŁ ŻÓŁKIEWSKI. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 58-59. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Wpływ dodatku oleju CBD do farszu na jakość pieczeni jagnięcej. [AUT.] DARIUSZ M. STASIAK, JOANNA STASIAK, ANDRZEJ JUNKUSZEW. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 61-62. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Aktywność przeciwutleniająca jogurtów naturalnych w czasie chłodniczego przechowywania. [AUT.] MAGDALENA STOBIECKA, JOLANTA KRÓL, ANETA BRODZIAK, BARBARA TOPYŁA. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 64-65. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Wpływ suplementacji różnymi poziomami wapnia i fosforu na zawartość wybranych składników mineralnych mięśni i wątroby danieli fermowych. [AUT.] KATARZYNA TAJCHMAN, ŻANETA STEINER-BOGDASZEWSKA, KATARZYNA DZIKI-MICHALSKA. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 67-68. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Wpływ dodatku huminowo-mineralnego żywieniu krów na wartość odżywczą i właściwości koagulujące mleka. [AUT.] ANNA TETER, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, JOANNA BARŁOWSKA, JOLANTA KRÓL, ANETA BRODZIAK, BARBARA TOPYŁA, MARIUSZ FLOREK. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 68-69. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Jakość jogurtów wytworzonych z dodatkiem pokrzywy zwyczajnej (Urtica dioica L.). [AUT.] JOANNA WAJS, ANETA BRODZIAK, JOLANTA KRÓL, BARBARA TOPYŁA. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 70-71. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Suplementacja dawki pokarmowej krów naturalnymi sorbentami a wartość prozdrowotna mleka. [AUT.] ŁUKASZ WLAZŁO, MATEUSZ OSSOWSKI, JOLANTA KRÓL, WIOLETTA WNUK, ANNA TETER, BOŻENA NOWAKOWICZ-DĘBEK. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 72-73. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Wartość odżywcza i dietetyczne mięsa drobiowego pozyskanego od kurcząt brojlerów żywionych mieszankami z udziałem mikronizowanych nasion oleistych. [AUT.] MALWINA ZAJĄC, BOŻENA KICZOROWSKA, WIOLETTA SAMOLIŃSKA, RENATA KLEBANIUK, EDYTA KOWALCZUK-VASILEV, SZYMON MILEWSKI, AGATA BIELAK. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 74-75. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Ocena przeciwbakteryjnego działania miodów smakowych. [AUT.] ANNA ŻEBRACKA, KAROLINA JACHIMOWICZ, ANNA CHMIELOWIEC-KORZENIOWSKA, ANNA WINIARSKA-MIECZAN. W: Żywność w XXI wieku - innowacje czy powrót do tradycji : Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 75-76. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Skład i jakość serów produkowanych na bazie mleka krów żywionych dawkami pokarmowymi z udziałem ziół. [AUT.] RENATA KLEBANIUK, EDYTA KOWALCZUK-VASILEV, MARIUSZ FLOREK, WIOLETTA SAMOLIŃSKA, BOŻENA KICZOROWSKA, ANNA WINIARSKA-MIECZAN, J. FABJANOWSKA. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 76-77. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Ocena bezpieczeństwa stosowania suplementów diety wśród kobiet ciężarnych aktywnych zawodowo. [AUT.] KAROLINA JACHIMOWICZ, ANNA WINIARSKA-MIECZAN, ANNA ŻEBRACKA, DOMINIKA BARTCZAK, MAŁGORZATA KWIECIEŃ, WIOLETTA SAMOLIŃSKA, AGATA BIELAK. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r s. 41-42. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Rekord utworzony:29 maja 2022 21:08
Ostatnia aktualizacja:7 czerwca 2022 09:38

Identyfikatory

BPP ID: (59, 48372) wydawnictwo zwarte #48372

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się