Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak].

Opis bibliograficzny

Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak]. [RED.] JĘDRZEJ NYĆKOWIAK, MARCIN BARAN. Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, 170 s, bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
170 s.
Wydawca:
Młodzi Naukowcy
Rok: 2018
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Informacje dodatkowe

Liczba arkuszy wydawniczych:15.40
Rekordy powiązane:Reduce the use of nitrates and nitrites as a new trend in meat technology. [AUT.] KAROLINA FERYSIUK, KAROLINA WÓJCIAK. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 21-26, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Application of sonication in meat technology. [AUT.] KAROLINA FERYSIUK, KAROLINA WÓJCIAK. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 27-32, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Tłuszcz mleczny i białka jako prozdrowotne składniki mleka krowiego (Milk’s fat and proteins as a health - promoting components of cow's milk). [AUT.] MAŁGORZATA GÓRAL. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 33-39, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Żywność minimalnie przetworzona i metody jej utrwalania (Minimall processed food and methods of it’s preservation). [AUT.] KLAUDIA KAŁWA. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 63-69, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Nowoczesne metody w zakresie systemów pakowania owoców i warzyw (Emerging technologies of packaging systems for fruits and vegetables). [AUT.] KLAUDIA KAŁWA, KAMIL WILCZYŃSKI. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 70-77, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Protein oxidation in meat and dry - cured meat products. [AUT.] PAULINA KĘSKA, JOANNA STADNIK. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 78-83, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Meat - based functional food: new strategy and perspective. [AUT.] PAULINA KĘSKA, JOANNA STADNIK. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 84-89, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Zafałszowania mięsa i produktów mięsnych na podstawie danych dostępnych w Systemie RASFF (Adulteration fraud of meatand meat products based on data available in RASFF System). [AUT.] ANNA KONONIUK, MAŁGORZATA KARWOWSKA. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 90-96, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Wpływ przemian fizykochemicznych na jakość wyrobów mięsnych fermentowanych podczas ich wytwarzania (The influence of the most important changes during processing of meat fermented products on the quality of final product). [AUT.] ANNA KONONIUK, PAULINA KĘSKA. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 97-103, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Meta-omiki – nowe strategie w analizie mikrobiomu i właściwości funkcjonalnych fermentowanych warzyw (Meta-omics – new strategies in the analysis of microbiome and functional properties of fermented vegetables). [AUT.] MAGDALENA MICHALAK. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 104-109, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Fenole w formie związanej – charakterystyka i znaczenie w technologii żywności (Phenolics in bound form - characteristics and importance in food technology). [AUT.] MAGDALENA MICHALAK, KLAUDIA GUSTAW, MAGDALENA POLAK-BERECKA. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 110-116, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Porównanie jakości jaj zielononóżki kuropatwianej i kur w typie araukana (Comarison of the qualit yof eggs derived from green leg partridge and araucana type hens). [AUT.] KAMIL DRABIK, ADRIAN PLUTA, PATRYCJA CHABROSZEWSKA, KOSTIANTYN VASIUKOV, KATARZYNA OLSZAK, JUSTYNA BATKOWSKA, ANTONI BRODACKI. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 124-130, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Analiza fizykochemiczna i organoleptyczna produktów seropodobnych (Physicochemical and organoleptic analysis of cheese - like products). [AUT.] KAMIL TOCZEK, MACIEJ NASTAJ, JAGODA SZAFRAŃSKA, BARTOSZ SOŁOWIEJ. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 137-143, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Charakterystyka jakości technologicznej wybranych mięs zwierząt łownych (Characteristics of the technological quality of selected meat of game animals). [AUT.] KAMIL TOCZEK, PAULINA KĘSKA. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak] Poznań 2018, Młodzi Naukowcy, s. 144-151, il. bibliogr, 978-83-65917-97-3.
Rekord utworzony:16 lipca 2018 12:22
Ostatnia aktualizacja:17 grudnia 2021 02:36

Identyfikatory

ISBN: 978-83-65917-97-3
e-ISBN: 978-83- 5917-96-6
BPP ID: (59, 43717) wydawnictwo zwarte #43717

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się