Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jedrzej Nyćkowiak.

Opis bibliograficzny

Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jedrzej Nyćkowiak. [RED.] MARCIN BARAN, JĘDRZEJ NYĆKOWIAK. Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, 122 s, 978-83-66139-99-2.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
122 s.
Wydawca:
Młodzi Naukowcy
Rok: 2019
Język: Polski
Charakter formalny: Książka w języku polskim
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Informacje dodatkowe

Liczba arkuszy wydawniczych:10.80
Rekordy powiązane:Zastosowanie ziół i przypraw w technologii mięsa (Application of spice and herbs in meat technology). [AUT.] KAROLINA FERYSIUK, KAROLINA WÓJCIAK. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, s. 14-20, il., bibliogr, 978-83-66139-99-2.
Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsnych wyrobów podrobowych (Nutritional value and healths a fety of offal products). [AUT.] KAROLINA FERYSIUK, KAROLINA WÓJCIAK. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, s. 21-26, il., bibliogr, 978-83-66139-99-2.
Cydonia oblonga Mill-gatuneko znacznym zainteresowaniu jako źródło nutraceutyków. [AUT.] KAMILA KASPRZAK, MARTA PAWLICKA, KATARZYNA LISIECKA, GABRIELA WIDELSKA, ANNA MROCZEK, KAMIL BAŁABUSZEK. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, s. 33-38, il., bibliogr, 978-83-66139-99-2.
Analiza wykorzystania wybranych powłok ochronnych w przechowywaniu chłodniczym ogórków (Analysis of application of selected protective coatings in cucumbers cold storage). [AUT.] SYBILLA KŁAPSIA, KATARZYNA KOZŁOWICZ, MAREK DOMIN, KATARZYNA LISIECKA. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, s. 39-46, il., bibliogr., streszcz, 978-83-66139-99-2.
Aspekty stosowania powłok jadalnych w przechowywaniu owoców i warzyw (Aspects of using edible coatings in fruits and vegetables storage). [AUT.] SYBILLA KŁAPSIA, KATARZYNA KOZŁOWICZ, MAREK DOMIN, KAROL KUPRYANIUK. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, s. 47-53, il., bibliogr., streszcz, 978-83-66139-99-2.
Analiza fizykochemiczna i organoleptyczna miodów pitnych dostępnych na rynku (Physicochemical and organoleptic analysis of meads available on the market). [AUT.] KAROLINA NOWOSAD, MONIKA SUJKA. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, s. 54-61, il., bibliogr., streszcz, 978-83-66139-99-2.
Jaja w tradycji, kulturze i historii (Eggs in tradition, culture and human’s history). [AUT.] ADRIAN PLUTA, MONIKA ŚMIECH, KAROLINA DOBROSZ, NATALIA FLAK, JUSTYNA BATKOWSKA. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, s. 62-66, bibliogr, 978-83-66139-99-2.
Jaja gęsie w ujęciu konsumpcyjnym (Goose eggs in terms of consumption). [AUT.] ADRIAN PLUTA, MAŁGORZATA STOPYRA, ALINA WORONOWA, EMIL DADOS, ANTONI BRODACKI, JUSTYNA BATKOWSKA. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, s. 67-72, bibliogr, 978-83-66139-99-2.
Hydrokoloidy jako dodatki teksturotwórcze (Hydrocolloids as textural additives). [AUT.] JAGODA SZAFRAŃSKA, BARTOSZ SOŁOWIEJ, EWA HABZA-KOWALSKA, ILONA MAZURKIEWICZ. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, s. 83-88, il., bibliogr., streszcz, 978-83-66139-99-2.
Bakteriocyny w przemyśle mleczarskim (Bacteriocins in dairy industry). [AUT.] JAGODA SZAFRAŃSKA, MACIEJ NASTAJ, EWA HABZA-KOWALSKA, ILONA MAZURKIEWICZ. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak Poznań 2019, Młodzi Naukowcy, s. 89-95, il., bibliogr., streszcz, 978-83-66139-99-2.
Rekord utworzony:15 maja 2019 10:32
Ostatnia aktualizacja:17 grudnia 2021 02:36

Identyfikatory

ISBN: 978-83-66139-99-2
e-ISBN: 978-83-66392-00-7
BPP ID: (59, 45212) wydawnictwo zwarte #45212

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się