Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej.

Opis bibliograficzny

Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. [RED.] MAREK BABICZ, KINGA KROPIWIEC-DOMAŃSKA. Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 130 s, il., bibliogr. DOI: 10.24326/mon.2020.5
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
130 s.
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok: 2020
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Open Access

Tryb dostępu: witryna wydawcy Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych (CC-BY-NC-ND) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Informacje dodatkowe

Liczba arkuszy wydawniczych:8.00
Rekordy powiązane:Zarządzanie laboratorium wzorcującym zgodnie z normą PN-EN ISO/IEC 17025 (Management of a calibration laboratory according to PN-EN ISO/IEC 17025). [AUT.] MAŁGORZATA CHĘĆ, MONIKA STOMA, AGNIESZKA DUDZIAK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 7-15, il., bibliogr., streszcz.
Prozdrowotne właściwości wybranych nasion roślin strączkowych (Health benefits of selected legumes). [AUT.] PAULA ĆWIEK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 24-31, il., bibliogr., streszcz.
Liczebność mikroorganizmów oraz aktywność enzymów hydrolitycznych pleśni wyizolowanych z wybranych przypraw dostępnych na rynku krajowym (The number of microorganisms and activity of hydrolytic enzymes of molds isolated from selected spices available on the domestic market). [AUT.] OLIWIA ŁOPATNIUK, DOMINIKA KRAKOWIAK, DAMIAN LASZCZKA, NATALIA FLAK, KAROLINA DOBROSZ, JUSTYNA BOHACZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 32-42, bibliogr., streszcz.
Wpływ parametrów pasteryzacji na właściwości chemiczne i mikrostrukturę soku pomidorowego (Influence of pasteurization parameters on chemical properties and microstructure of tomato juice). [AUT.] MAGDA MARCINIEWICZ, AGNIESZKA STAREK, AGNIESZKA SAGAN. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 41-47, il., bibliogr., streszcz.
Studia nad twardością liofilizatów z banana uzyskanych w zróżnicowanych warunkach (Studies on hardness of freeze-dried bananas obtained in different conditions). [AUT. KORESP.] ALEKSANDRA NOGA, [AUT.] SYBILLA NAZAREWICZ, ŁUKASZ PAPIEŻ, WIKTOR BIELAWSKI, CEZARY PIECYK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 60-68, bibliogr., streszcz.
Projekt i zestawienie stanowiska do pomiaru współczynnika wnikania ciepła (Desing and summary of results for measuring heat transfer). [AUT. KORESP.] ŁUKASZ PAPIEŻ, [AUT.] SYBILLA NAZAREWICZ, ALEKSANDRA NOGA, WIKTOR BIELAWSKI, CEZARY PIECYK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 69-78, bibliogr., streszcz.
Ocena świadomości wpływu sztucznej inteligencji na życie konsumentów (Assessment of awareness of artificial intelligence impact on the life of consumers). [AUT.] DOMINIKA PRUŚ, MONIKA STOMA, AGNIESZKA DUDZIAK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 79-86, il., bibliogr., streszcz.
Zastosowanie metody SERVQUAL do oceny jakości usług transportowych (Application of the SERVQUAL method for assessing the quality of transport services). [AUT.] ANNA RODZEŃ, MONIKA STOMA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 87-95, il., bibliogr., streszcz.
Zastosowanie i właściwości kwiatów chabra bławatka (Centaurea cyanus) (Use and properties of cornflower (Centaurea cyanus)). [AUT. KORESP.] MAGDALENA STOBIECKA, [AUT.] JAN ZDULSKI, JOANNA WAJS, JAŃCZUK SYLWIA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 106-113, il., bibliogr., streszcz.
Wpływ fortyfikacji na jakość wybranych produktów zbożowych (Impact of fortification on the quality of selected cereal products). [AUT.] MAGDALENA SZYDŁOWSKA-TUTAJ, MACIEJ COMBRZYŃSKI, URSZULA ZŁOTEK, PIOTR LEWKO, MARTA KRAJEWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod redakcją Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 114-123, il., bibliogr.
Znaczenie mlecznych produktów fermentowanych w diecie człowieka (Importance of fermented dairy products in the human diet). [AUT. KORESP.] JOANNA WAJS, [AUT.] MAGDALENA STOBIECKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji. T. 1 / pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 124-130, bibliogr., streszcz.
Rekord utworzony:21 września 2020 13:01
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:09

Identyfikatory

e-ISBN: 978-83-7259-326-9
BPP ID: (59, 46774) wydawnictwo zwarte #46774

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się