Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej.

Opis bibliograficzny

Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej. [RED.] MAREK BABICZ, KINGA KROPIWIEC-DOMAŃSKA. Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 219 s, il., bibliogr., sum. DOI: 10.24326/mon.2021.9
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
219 s.
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok: 2021
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Open Access

Tryb dostępu: witryna wydawcy Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych (CC-BY-NC-ND) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Informacje dodatkowe

Liczba arkuszy wydawniczych:14.00
Rekordy powiązane:Ocena profilu kwasów tłuszczowych olejów roślinnych wykorzystywanych w żywieniu człowieka i kosmetyce (Assessment of the fatty acid profile of vegetable oils used in human nutrition and osmetology). [AUT.] JUSTYNA CIEĆKO, ADRIANNA ROMAŃSKA, [AUT. KORESP.] MAREK KOWALCZYK, [AUT.] PIOTR DOMARADZKI, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, ANNA TETER, PIOTR SKAŁECKI, MARIUSZ FLOREK, MAŁGORZATA DMOCH, MICHAŁ KONDRACIUK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 16-22, il., bibliogr., sum.
Substancje pochodzenia mikrobiologicznego wykorzystywane w przemyśle kosmetycznym (Substances of microbiological origin used in the cosmetics industry). [AUT.] PATRYCJA CIEPLIŃSKA, WERONIKA FAC, KAMILA RYBCZYŃSKA-TKACZYK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 21-29, il., bibliogr., sum.
Produkty pszczele jako surowce pochodzenia zwierzęcego wykorzystywane w kosmetyce (Bee products as raw materials of animal origin used in cosmetics). [AUT.] JUSTYNA KOMSTA, SYLWIA SOSIK, [AUT. KORESP.] MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, [AUT.] ANNA TETER, BARBARA TOPYŁA, PIOTR DOMARADZKI, MAREK KOWALCZYK, MAŁGORZATA RYSZKOWSKA-SIWKO. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 51-57, il., bibliogr., sum.
Pleśnie i mykotoksyny w produktach żywnościowych o niskiej i wysokiej aktywności wodnej (Molds and mycotoxins in food products with low and high water activity). [AUT.] DOMINIKA KRAKOWIAK, OLIWIA ŁOPATNIUK, [AUT. KORESP.] JUSTYNA BOHACZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 58-64, il., bibliogr., sum.
Olej konopny – właściwości i możliwości wykorzystania w kosmetologii (Hemp oil – properties and possible use in cosmetology). [AUT.] ALEKSANDRA KURZAJEWSKA, MONIKA ŁUGOWSKA, KATARZYNA RUBINOWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 81-87, bibliogr., sum.
Ślimak w kuchni i w salonie urody (A snail in the kitchen and in the beauty salon). [AUT.] JULIA KUSY, ANNA MASŁOWSKA, EWA JANUŚ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 88-95, il., bibliogr., sum.
Metody sensoryczne w ocenie jakości kosmetyków (Sensory methods in assessing the quality of cosmetics). [AUT.] ANNA MASŁOWSKA, JULIA KUSY, [AUT. KORESP.] MAREK KOWALCZYK, [AUT.] PIOTR DOMARADZKI, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, ANNA TETER, PIOTR SKAŁECKI, AGNIESZKA KALINIAK-DZIURA, MAŁGORZATA DMOCH. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 104-111, il., bibliogr., sum.
Dodatki naturalne i syntetyczne stosowane w przetwórstwie mięsa wieprzowego. [AUT. KORESP.] ARTUR NIEDZIELSKI, [AUT.] MONIKA SZYMCZUK, JAKUB KALINOWSKI, MAGDALENA NAPIERACZ, MAREK BABICZ, KINGA KROPIWIEC-DOMAŃSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 112-122, il., bibliogr., sum.
Chemiczne właściwości tłoczonego na zimno oleju z nasion lnu z dodatkiem suszonych owoców sumaka (Chemical properties of cold-pressed linseed oil with dried sumac fruit). [AUT.] EMILIA OSMÓLSKA, MARTA KRAJEWSKA, AGNIESZKA SAGAN, BEATA ZDYBEL, AGNIESZKA STAREK-WÓJCICKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 129-135, il., bibliogr., sum.
Przydatność wybranych odmian owoców do produkcji soków NFC (Usefulness of selected varieties of fruit for the production of NFC juices). [AUT.] EMILIA OSMÓLSKA, AGNIESZKA STAREK-WÓJCICKA, AGNIESZKA SAGAN, MARTA KRAJEWSKA, BEATA ZDYBEL. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s, 136-145, il., bibliogr., sum.
Ocena jakości masła dostępnego na rynku lubelskim (Assessment of the quality of butter available on the Lublin market). [AUT.] DOMINIKA POLESIAK, JOWITA KWIATKOWSKA, KATARZYNA ZDRZAŁEK, [AUT. KORESP.] P[AWEŁ] ŻÓŁKIEWSKI, [AUT.] PIOTR DOMARADZKI, PIOTR STANEK, MAREK KOWALCZYK, MAŁGORZATA DMOCH, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, JUSTYNA ZDYB-DOMARADZKA, AGNIESZKA ŻELAZNA, KAMILA STECIUK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 146-153, il., bibliogr., sum.
Jakość wybranych probiotycznych jogurtów i napojów mlecznych dostępnych na lokalnym rynku (Quality of selected probiotic yoghurts and dairy drinks available on the local market). [AUT.] PATRYCJA SKWAREK, KAROLINA BUĆ, JUSTYNA LIBERA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, il., bibliogr., sum.
Warunki obsługi konsumenta w obiektach gastronomicznych na podstawie arkusza oceny i testów wskaźnikowych (Conditions of customer service practice in relation to food safety on the basis of the evaluation sheet and indicator tests). [AUT. KORESP.] MAGDALENA STOBIECKA, [AUT.] JOLANTA KRÓL, ANETA BRODZIAK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 170-179, il., bibliogr., sum.
Zastosowanie mleka różnych gatunków zwierząt w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym (The use of milk of various animal species in the pharmaceutical and cosmetic industries). [AUT. KORESP.] JOANNA WAJS, [AUT.] ANNA JAŃCZUK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 188-196, il., bibliogr., sum.
Analiza rynku mlecznych produktów bezlaktozowych (Market analysis of lactose-free dairy products). [AUT. KORESP.] JOANNA WAJS, [AUT.] KAROLINA KRÓL, MAGDALENA STOBIECKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 197-205, il., bibliogr., sum.
Mikroplastik w kosmetykach – analiza składu kosmetyków oraz wpływ mikroplastiku na środowisko (Microplastic in cosmetics – analysis of the composition of cosmetics and the impact of microplastic on the environment). [AUT.] ELIZA WARGALA, MARTYNA SŁAWSKA, AGNIESZKA ZALEWSKA, MAGDALENA WIŚNIEWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności kosmetyków pod redakcją / Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 206-219, il., bibliogr., sum.
Rekord utworzony:15 września 2021 11:51
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:09

Identyfikatory

e-ISBN: 978-83-7259-342-9
BPP ID: (59, 47748) wydawnictwo zwarte #47748

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się