Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik.

Opis bibliograficzny

Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik. [RED.] JOANNA STADNIK. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 232 s, 978-83-7259-353-5.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
232 s.
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok: 2022
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Informacje dodatkowe

Rekordy powiązane:Technologie produkcji i przetwarzania mleka o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych lub obniżające nadwrażliwość pokarmową. [AUT.] ANETA BRODZIAK, JOLANTA KRÓL, JOANNA BARŁOWSKA, ANNA TETER, WIOLETTA SAWICKA-ZUGAJ, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, BARBARA TOPYŁA, MAŁGORZATA RYSZKOWSKA-SIWKO. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją Joanny Stadnik Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 7-53, 978-83-7259-353-5.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego – zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych. [AUT.] PIOTR DOMARADZKI, PIOTR STANEK, PAWEŁ ŻÓŁKIEWSKI, KATARZYNA ZDRZAŁEK, MARIUSZ FLOREK, MAREK KOWALCZYK, PIOTR SKAŁECKI, AGNIESZKA KALINIAK-DZIURA, ANNA TETER. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją Joanny Stadnik Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 55-68, 978-83-7259-353-5.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego – zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna. [AUT.] PIOTR DOMARADZKI, PIOTR STANEK, PAWEŁ ŻÓŁKIEWSKI, ANETA KRAWIEC, MARIUSZ FLOREK, MAREK KOWALCZYK, PIOTR SKAŁECKI, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją Joanny Stadnik Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 69-85, 978-83-7259-353-5.
Funkcjonalne wyroby mięsne o obniżonej zawartości azotanów. [AUT.] KAROLINA M. WÓJCIAK, DARIUSZ M. STASIAK, MAŁGORZATA KARWOWSKA. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją Joanny Stadnik Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 87-110, 978-83-7259-353-5.
Żywieniowa rola lipidów ryb w profilaktyce i leczeniu chorób cywilizacyjnych. [AUT.] AGNIESZKA KALINIAK-DZIURA, PIOTR SKAŁECKI, MARIUSZ FLOREK, PIOTR DOMARADZKI. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją Joanny Stadnik Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 111-130, 978-83-7259-353-5.
Surowce i produkty roślinne oraz grzybowe jako źródło substancji bioaktywnych. [AUT.] MAŁGORZATA MATERSKA, EWA JABŁOŃSKA-RYŚ. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją Joanny Stadnik Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 131-163, 978-83-7259-353-5.
Modele in vitro w badaniach nad biodostępnością składników odżywczych. [AUT.] KLAUDIA KOWALIK, IWONA NIEDŹWIEDŹ, ADAM WAŚKO, MAGDALENA POLAK-BERECKA. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją Joanny Stadnik Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 165-186, 978-83-7259-353-5.
Nowoczesne nietermiczne metody utrwalania żywności. [AUT.] MONIKA SACHADYN-KRÓL. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją Joanny Stadnik Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 187-205, 978-83-7259-353-5.
Aktywne folie i powłoki jadalne o działaniu przeciwutleniającym. [AUT.] DARIUSZ KOWALCZYK. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją Joanny Stadnik Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 207-227, 978-83-7259-353-5.
Rekord utworzony:10 sierpnia 2022 14:26
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:12

Identyfikatory

ISBN: 978-83-7259-353-5
BPP ID: (59, 48555) wydawnictwo zwarte #48555

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się