Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Potato peels as source of nutraceutics (Food and agricultural byproducts as important source of valuable nutraceuticals)

Opis bibliograficzny

Potato peels as source of nutraceutics (Food and agricultural byproducts as important source of valuable nutraceuticals). [AUT.] BARBARA SAWICKA, DOMINIKA SKIBA, PIOTR BARBAŚ. W: Food and agricultural byproducts as important source of valuable nutraceuticals. [Cham] 2022, Springer, s. 19-37, il., bibliogr, 978-3-030-98759-6.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
s. 19-37
Wydawca:
Springer
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Rozdział książki
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Streszczenia

Along with food processing, the production of agro-industrial waste in the world increases, despite the fact that it is a rich source of nutrients and bioactive compounds. In developing countries, waste materials from the agricultural industry can significantly help in obtaining valuable components for the production of various types of bio-based products. The aim of the work is to manage potato peel waste from the agri-food processing industry and to propose new nutritional and industrial applications for them. Food processing by-products are an inexpensive, affordable, and valuable starting material for the extraction of value-added products such as dietary fiber, natural antioxidants, biopolymers, and natural food additives. Potato peel waste, which is produced by various processes, such as extraction, fermentation, and other processes, can be transformed into products such as biofuels, dietary fiber, bio-fertilizers, biogas, biosorbent, antioxidants and various food additives. This work explores the use of potato skins as a source of nutraceuticals for food and non-food purposes, e.g., extraction, use of bioactive ingredients, biotechnological use, livestock feed and other applications. The practical approach will be able to be used in developing awareness of the proper management of agricultural waste, as well as in their application for the synthesis of many compounds such as lactic acid, biosorbent, biohydrogen, enzymes, etc., which serve as a basis for developing links between industry and sharing with new ideas and technologies

Identyfikatory

ISBN: 978-3-030-98759-6
e-ISBN: 978-3-030-98760-2
BPP ID: (59, 48638) wydawnictwo zwarte #48638

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:15 września 2022 08:45
Ostatnia aktualizacja:15 września 2022 09:01

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się