Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev.

Opis bibliograficzny

Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev. [RED.] RENATA KLEBANIUK, BOŻENA KICZOROWSKA, WIOLETTA SAMOLIŃSKA, EDYTA KOWALCZUK-VASILEV. Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 205 s, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3. DOI: 10.24326/MON.2024.8
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
205 s.
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok: 2024
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Open Access

Tryb dostępu: witryna wydawcy Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Na Tych Samych Warunkach (CC-BY-SA) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Informacje dodatkowe

Rekordy powiązane:Ocena diety BARF oraz jej wpływ na zdrowie psów. [AUT.] MACIEJ BĄKOWSKI, AGATA BIELAK, ALEKSANDRA GARBIEC, MAGDA MIKLASZEWSKA, PATRYCJA REKIEL. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 7-19, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3.
Polifenole jako czynnik wspomagający mikrobiom jelitowy psów. [AUT.] AGATA BIELAK, MACIEJ BĄKOWSKI, RENATA KLEBANIUK, BOŻENA KICZOROWSKA, EDYTA KOWALCZUK-VASILEV. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 19-28, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3.
Anomalie w behawiorze krów mlecznych. [AUT.] JULIA FABJANOWSKA, KAMIL KRĘT, RENATA KLEBANIUK, EDYTA KOWALCZUK-VASILEV, MAGDALENA MOCZULSKA, JUSTYNA WIDZ. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 37-48, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3.
Efektywność stosowania mieszanek ziołowych w żywieniu cieląt ras mięsnych. [AUT.] JULIA FABJANOWSKA, EDYTA KOWALCZUK-VASILEV, RENATA KLEBANIUK. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 49-63, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3.
Nasiona roślin bobowatych w żywieniu świń i drobiu. [AUT.] EUGENIUSZ R. GRELA, BOŻENA KICZOROWSKA, WIOLETTA SAMOLIŃSKA, MAŁGORZATA ŚWIĄTKIEWICZ. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 64-76, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3.
Możliwości wykorzystania fitobiotyków w żywieniu psów. [AUT. KORESP.] BOŻENA KICZOROWSKA, [AUT.] WIOLETTA SAMOLIŃSKA, PIOTR KICZOROWSKI, RENATA KLEBANIUK. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 77-93, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3.
Nasiona lnu jako źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych dla krów mlecznych. [AUT. KORESP.] RENATA KLEBANIUK, [AUT.] EDYTA KOWALCZUK-VASILEV, MACIEJ BĄKOWSKI, BOŻENA KICZOROWSKA, ZVENYSLAVA ZASADNA, DMYTRO YANOVYCH, PIOTR JARZYNA. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 94-104, bibliogr, 978-83-7259-443-3. DOI: 10.24326/MON.2024.8
Wykorzystanie naturalnych dodatków w żywieniu krów mlecznych w kierunku poprawy jakości mleka. [AUT. KORESP.] JOLANTA KRÓL, [AUT.] ANNA TETER, ANETA BRODZIAK, PAULIUS MATUSEVICIUS. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 105-121, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3. DOI: 10.24326/MON.2024.8
Wybrane czynniki antyodżywcze ograniczające wartość odżywczą nasion roślin bobowatych. [AUT. KORESP.] MAŁGORZATA KWIECIEŃ, [AUT.] ANNA WINIARSKA-MIECZAN, MAGDALENA MOCZULSKA, JULIA FABJANOWSKA, SZYMON MILEWSKI. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 122-131, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3.
Bioaktywny potencjał wybranych krajowych ziół oraz ich wpływ na efektywność produkcji zwierzęcej. [AUT.] SZYMON MILEWSKI, [AUT. KORESP.] JULIA FABJANOWSKA, [AUT.] BOŻENA KICZOROWSKA, WIOLETTA SAMOLIŃSKA, RENATA KLEBANIUK, EDYTA KOWALCZUK-VASILEV. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 143-164, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3. DOI: 10.24326/MON.2024.8
Wpływ procesu kiełkowania na skład chemiczny wybranych nasion bobowatych. [AUT.] SZYMON MILEWSKI, [AUT. KORESP.] JULIA FABJANOWSKA, [AUT.] MAGDALENA MOCZULSKA, MAŁGORZATA KWIECIEŃ, ROBERT KRUSIŃSKI, ANNA WINIARSKA-MIECZAN. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 165-174, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3. DOI: 10.24326/MON.2024.8
Żywienie żółwi utrzymywanych w warunkach amatorskich. [AUT.] MAGDALENA MOCZULSKA, ANNA WINIARSKA-MIECZAN, MAŁGORZATA KWIECIEŃ, SZYMON MILEWSKI, JULIA FABJANOWSKA. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 175-184, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3.
Klitoria ternateńska (Clitoria ternatea L.) – wykorzystanie w profilaktyce u ludzi i zwierząt. [AUT.] MAGDALENA MOCZULSKA, M[AREK] BABICZ, EDYTA KOWALCZUK-VASILEV. W: Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej. Pod redakcją Renaty Klebaniuk, Bożeny Kiczorowskiej, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 185-191, il., bibliogr, 978-83-7259-443-3.
Rekord utworzony:3 lipca 2024 11:48
Ostatnia aktualizacja:12 lipca 2024 09:13

Identyfikatory

ISBN: 978-83-7259-443-3
e-ISBN: 978-83-7259-444-0
BPP ID: (59, 50209) wydawnictwo zwarte #50209

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się