Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej.

Opis bibliograficzny

Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka BabiczaKingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej. [RED.] MAREK BABICZ, KINGA KROPIWIEC-DOMAŃSKA, URSZULA SZYMANOWSKA. Lublin2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 138 s, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-447-1. DOI: 10.24326/mon.2024.12
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
138 s.
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok: 2024
Język: Angielski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Open Access

Tryb dostępu: witryna wydawcy Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Informacje dodatkowe

Rekordy powiązane:Yeast as a biocontrol agent of Alternaria radicina fungus. [AUT.] OLIWIA CYGAN, JULIA BĘBACZ, IZABELA PODGÓRSKA-KRYSZCZUK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 7-14, 978-83-7259-447-1. DOI: 10.24326/mon.2024.12
Borage oil as a raw material used in the cosmetic, pharmaceutical and food industries (Olej z ogórecznika jako surowiec wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym, farmaceutycznym i spożywczym). [AUT. KORESP.] ALEKSANDRA ŁUSZCZEK, [AUT.] ZUZANNA ŁABĘCKA, EWELINA CHRZANOWSKA, BOŻENA DENISOW. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 32-38, bibliogr, 978-83-7259-447-1.
Wąkrota azjatycka (Centella asiatica L.) jako cenny surowiec kosmetyczny i farmaceutyczny (Centella asiatica L. – valuable raw material used in cosmetic and pharmaceuticalindustry). [AUT.] DOMINIKA PAŁYSKA, MAGDALENA PALIK, MAGDALENA WALASEK-JANUSZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 39-45, il., bibliogr, 978-83-7259-447-1.
Study of the properties of shortcake biscuits fortified with dried rosehips (Rosa canina L.). [AUT.] DAWID RAMOTOWSKI, KACPER PIOTRKIEWICZ, IZABELA PODGÓRSKA-KRYSZCZUK, EWELINA ZIELIŃSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 46-55, 978-83-7259-447-1. DOI: 10.24326/mon.2024.12
Kostka zamiast płynu: pielęgnacja włosów w myśl idei waterless i less waste w opinii użytkowników szamponów (A bar instead of a liquid: waterless and less waste hair care according to the shampoo users). [AUT. KORESP.] WERONIKA RÓŁKOWSKA, [AUT.] EWA JANUŚ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 59-65, il., bibliogr, 978-83-7259-447-1.
Analiza zawartości barwników roślinnych w bazylii greckiej (Ocimum basilicum var.minimum) w zależności od warunków uprawy (Analysis of the plant pigment content of greek basil (Ocimum basilicum var. minimum) depending on growing conditions). [AUT.] MARTA STĘPNIK, GABRIELA TOMULIK, RAFAŁ PAPLIŃSKI, MAGDALENA WALASEK-JANUSZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 72-79, il., bibliogr, 978-83-7259-447-1.
Właściwości terapeutyczne arbutyny i zastosowanie w kosmetologii (Therapeutic properties of arbutin and use in cosmetology). [AUT.] ŁUCJA TOMASZEWSKA, WIKTORIA JAKUBOWSKA, MAGDALENA WALASEK-JANUSZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 89-95, il., bibliogr, 978-83-7259-447-1.
Aktywność biologiczna substancji zawartych w roślinach z rodzaju Pulmonaria (Biological activity of compounds isolated from plants of the Pulmonaria genus). [AUT. KORESP.] WIKTORIA WŁODARCZYK, [AUT.] ANGELIKA URBANEK, ZUZANNA ŁABĘCKA, EWELINA CHRZANOWSKA, BOŻENA DENISOW. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 96-102, bibliogr, 978-83-7259-447-1.
Popularność i postrzeganie kosmetyków zawierających produkty pszczele (Popularity and perception of cosmetics containing apiculture products). [AUT. KORESP.] PATRYCJA WOJTASZKO, [AUT.] OLIWIA BARAN, EWA JANUŚ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 103-111, il., bibliogr, 978-83-7259-447-1.
Wzbogacanie jaj konsumpcyjnych w składniki bioaktywne (Enrichment of table eggs with bioactive component). [AUT. KORESP.] RENATA ZDUN, [AUT.] PAULINA WAC, PATRYCJA JÓŹWIAK, KACPER JANUS, KAMIL DRABIK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 4 / pod redakcją Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Urszuli Szymanowskiej Lublin 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 112-117, bibliogr, 978-83-7259-447-1.
Rekord utworzony:18 września 2024 08:41
Ostatnia aktualizacja:17 grudnia 2024 12:32

Identyfikatory

ISBN: 978-83-7259-447-1
BPP ID: (59, 50285) wydawnictwo zwarte #50285

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się