Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Pod redakcją Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. Tom 5.

Opis bibliograficzny

Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Pod redakcjąMarka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. Tom 5. [RED.] MAREK BABICZ, KINGA KROPIWIEC-DOMAŃSKA. Lublin 2025, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 176 s, il., bibliogr., sum. DOI: 10.24326/mon.2025.9
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
176 s.
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok: 2025
Język: Angielski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Open Access

Tryb dostępu: witryna wydawcy Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Na Tych Samych Warunkach (CC-BY-SA) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Informacje dodatkowe

Rekordy powiązane:Zastosowanie metody Six Sigma jako narzędzia zarządzania jakością w optymalizacji procesów produkcyjnych (Using the Six Sigma method as a quality management instrument in optimizing production processes). [AUT.] ANNA KOZARSKA, [AUT. KORESP.] EMILIA OSMÓLSKA, [AUT.] WIKTORIA STOMA, ŁUKASZ WÓJCIK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Pod redakcją Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. Tom 5 Lublin 2025, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 50-59, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-488-4.
Pistacje (Pistachio vera L.) – właściwości prozdrowotne i zagrożenia dla zdrowia (Pistachios (Pistachio vera L.) – health benefits and health risks). [AUT.] KAROLINA MADEJ, DANUTA LISIEWICZ, AGNIESZKA LATOCH. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Pod redakcją Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. Tom 5 Lublin 2025, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 68-75, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-488-4.
Opakowania żywności jako potencjalne źródło bisfenol A (Food packaging as a potential source of bisphenol A). [AUT.] KRZYSZTOF NIEDŹWIEDŹ, PAULINA NOWACKA, AGNIESZKA LATOCH. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Pod redakcją Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. Tom 5 Lublin 2025, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 76-82, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-488-4.
Ziele wąkroty azjatyckiej (Centella asiatica L.) jako źródło cennych związków aktywnych. [AUT. KORESP.] MAGDALENA PALIK, [AUT.] DOMINIKA PAŁYSKA, ŁUCJA TOMASZEWSKA, WIKTORIA JAKUBOWSKA, MAGDALENA WALASEK-JANUSZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Pod redakcją Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. Tom 5 Lublin 2025, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 83-90, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-488-4.
Ocena zawartości składników aktywnych oraz potencjału antyoksydacyjnego preparatów z miodli indyjskiej (Azadirachta indica A. Juss). [AUT. KORESP.] DOMINIKA PAŁYSKA, [AUT.] ŁUCJA TOMASZEWSKA, MAGDALENA PALIK, RAFAŁ PAPLIŃSKI, MAGDALENA WALASEK-JANUSZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Pod redakcją Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. Tom 5 Lublin 2025, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 91-100, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-488-4.
Effect of the addition of the spirulina (Arthrospira platensis) on selected properties of sponge cake (Wpływ dodatku spiruliny (Arthrospira platensis) na wybrane właściwości ciasta biszkoptowego). [AUT.] DAWID RAMOTOWSKI, IZABELA PODGÓRSKA-KRYSZCZUK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Pod redakcją Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. Tom 5 Lublin 2025, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 101-109, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-488-4.
Badanie właściwości przeciwbakteryjnych i przeciwgrzybiczych oraz pH płynów do higieny intymnej dla kobiet. [AUT.] WERONIKA RÓŁKOWSKA, EWA JANUŚ, AGATA MYSZKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Pod redakcją Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. Tom 5 Lublin 2025, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 110-118, il., bibliogr., sum.
Badanie właściwości biobójczych oraz pomiar pH toników do twarzy. [AUT.] WERONIKA RÓŁKOWSKA, AGATA ŚWIĘCIŁO, EWA JANUŚ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Pod redakcją Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej. Tom 5 Lublin 2025, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 119-128, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-488-4.
Rekord utworzony:30 września 2025 09:54
Ostatnia aktualizacja:7 października 2025 10:53

Identyfikatory

e-ISBN: 978-83-7259-488-4
BPP ID: (59, 51312) wydawnictwo zwarte #51312

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się