Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Effects of seaweed extract on yield and protein content of two common bean (Phaseolus vulgaris L.) cultivars.

Opis bibliograficzny

Effects of seaweed extract on yield and protein content of two common bean (Phaseolus vulgaris L.) cultivars. [AUT. KORESP.] SŁAWOMIR KOCIRA, [AUT.] ANNA KOCIRA, RAFAŁ KORNAS, MILAN KOSZEL, MAREK SZMIGIELSKI, MARTA KRAJEWSKA, AGNIESZKA SZPARAGA, ZBIGNIEW KRZYSIAK. Legume Res. 2018 Vol. 41 Iss. 4 s. 589-593, il., bibliogr.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Legume Research 2018 Vol. 41 Iss. 4, s. 589-593
Rok: 2018
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

An experiment was conducted to investigate into the effects of Ecklonia maxima extract (Kelpak SL) on yield, protein and ash contents of two bean cultivars. The study was carried out in 2012 - 2014 in Poland. During the growing season, 0.2% and 0.4% solutions of the bio-stimulant were applied by single and double spraying of plants against a control. The highest number and weight of grains were found when the plants of ‘Toska’ cultivar were single sprayed with 0.2% seaweed extract. Double spraying the plants with the 0.4% solution of Kelpak SL increased the number, its weight and the number of pods in cultivar ‘Aura’. The application of Kelpak SL increased protein content of grains in both bean cultivars. Higher the dose the double foliar application of the bio-stimulant, more was the ash content of the grain of plants of ‘Toska’ cultivar.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 43053) wydawnictwo ciągłe #43053

Metryki

15,00
Punkty MNiSW/MEiN
0,336
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:29 grudnia 2017 09:49
Ostatnia aktualizacja:30 listopada 2021 14:08

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się