Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Nowe spojrzenie na utylizację i przetwarzanie odpadów powstających w przetwórstwie drobiarskim.

Opis bibliograficzny

Nowe spojrzenie na utylizację i przetwarzanie odpadów powstających w przetwórstwie drobiarskim. [AUT.] MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR. Gosp. Mięs. 2018 Nr 7 s.12-17, il.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Gospodarka Mięsna 2018 Nr 7, s.12-17
Rok: 2018
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Polski:

W pracy zestawiono i scharakteryzowano poszczególne grupy odpadów powstających na różnych etapach produkcji drobiarskiej. Przedstawiono różne sposoby ich przetwarzania i utylizacji w kontekście wymaganych zaleceń sanitarno- -higienicznych i ochrony środowiska. W oparciu o charakterystykę odpadów poubojowych omówiono sposoby ich utylizacji, wykorzystując między innymi technologię spalania, przetwarzania z wykorzystaniem mikrofal oraz zagospodarowania jako surowiec do produkcji biogazu.

Angielski:

The work compares and characterizes individual groups of waste generated at various stages of poultry production. Various methods of their processing and utilization in the context of required sanitary-hygienic and environmental protection are presented. Based on the characteristics of post-slaughter waste, methods for their disposal are discussed, using, among others, combustion technology, microwave processing and management as a raw material for biogas production.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44201) wydawnictwo ciągłe #44201

Metryki

7,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:21 września 2018 12:29
Ostatnia aktualizacja:11 stycznia 2022 08:24

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się