Warunki i wymogi techniczno-technologiczne skutecznego kutrowania.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W pracy przedstawiono wybrane aspekty związane z techniczno-technologicznymi warunkami procesu kutrowania mięsa. Omówiono czynniki wpływające na przebieg i skuteczność tego procesu. Poddano analizie zmiany zachodzące w obrabianym surowcu tłuszczowo-mięsnym w trakcie procesu kutrowania. Scharakteryzowano przebieg i skuteczność kutrowania ciągłego.
The paper presents selected aspects related to the technical and technological conditions of the meat cutting process. The factors influencing the course and effectiveness of this process are discussed. The changes taking place in the processed fat-meat material during the machining treatment were analyzed. The course and effectiveness of continuous chopping are characterized.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 11 grudnia 2018 10:07 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 11 stycznia 2022 09:11 |