Analiza certyfikacji żywności ekologicznej w Polsce w latach 2011–2016 (Analysis of certification of organic food in Poland over the period 2011–2016)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W pracy dokonano analizy stanu certyfikacji żywności ekologicznej w Polsce wlatach2011–2016. Materiał porównawczy stanowiły raportyInspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.Wykazano, że pomimo coraz większego zainteresowania irosnącej popularności produktów ekologicznych liczba producentów ekologicznych oraz powierzchnia ekologicznych użytków rolnych wanalizowanym okresie wykazywałytendencję spadkową.W procesie certyfikacji gospodarstwach rolnych i przetwórni żywności ekologicznej występowały nieprawidłowości wynikające z bezpośredniej działalności producenta, jak równieżleżące po stronie inspektorów jednostek certyfikujących.
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 10 stycznia 2019 12:46 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 20 listopada 2021 20:22 |