Maszyny i urządzenia wspomagające do nadziewania i klipsowania wyrobów mięsnych (Machines and devices used in the processes of stuffing, filling and clarifying meat)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W pracy omówiono najważniejsze grupy maszyn i urządzeń wykorzystywanych w procesach nadziewania, napełniania i klipsowania wyrobów mięsnych. Przedstawiono wybrane rozwiązania konstrukcyjne i podział tych urządzeń, w zależności od potrzeb technologicznych. Wyszczególniono wady i zalety niektórych rozwiązań konstrukcyjnych pod kątem jakości i atrakcyjności konsumenckiej produktu finalnego.
The paper discusses the most important groups of machines and devices used in the processes of stuffing, filling and clarifying meat products. Selected structural solutions and the division of these devices, depending on technological needs, were presented. The pros and cons of some design solutions are listed in terms of quality and consumer attractiveness of the final product.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 20 grudnia 2019 08:50 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 10 stycznia 2022 15:02 |