Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Impact of the type of fertilization and the addition of glycerol on the quality of spring rape straw pellets.

Opis bibliograficzny

Impact of the type of fertilization and the addition of glycerol on the quality of spring rape straw pellets. [AUT. KORESP.] MAGDALENA KACHEL, ARTUR KRASZKIEWICZ, [AUT.] ALAA SUBR, STANISŁAW PARAFINIUK, ARTUR PRZYWARA, MILAN KOSZEL, GRZEGORZ ZAJĄC. Energies 2020 Vol. 13 Iss. 4, Article number 819 s. 1-13, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/en13040819
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Energies 2020 Vol. 13 Iss. 4, Article number 819, s. 1-13
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

This paper presents an analysis of selected qualitative characteristics of pellets produced from rape straw obtained from cultivations subjected to different fertilization treatments and from mixtures of straw selected for testing with crude glycerol obtained as a by-product from biodiesel production. The assessment focused on the following qualities of the obtained pellets: Moisture content, mechanical durability, heating value and main elements, that is, carbon, hydrogen, nitrogen, sulphur, chlorine and oxygen. The obtained results indicated that the different treatment regimens applied in spring rape cultivations had a significant impact on the physicochemical qualities of the straw. In terms of the heating value, traditional fertilization with multi-component fertilizer (NPK) yielded slightly lower chemical parameters (lower carbon content and heat of combustion) than in the case of straw obtained from the control sample and from the plot fertilized with digestate. Furthermore, in all of the analysed mixtures, the 10% addition of raw glycerol improved the mechanical characteristics of the produced straw pellets. After the 10% glycerol addition, in terms of the energetic use of these biofuels, the parameters of the fuel, such as heating value and net heating value, were slightly decreased.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja autorska Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46504) wydawnictwo ciągłe #46504

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,004
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:17 lutego 2020 12:32
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:07

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się