Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Bioactive compound levels and sensory quality of partially skimmed organic yoghurts: Effects of the milk treatment, production season and starter culture.

Opis bibliograficzny

Bioactive compound levels and sensory quality of partially skimmed organic yoghurts: Effects of the milk treatment, production season and starter culture. [AUT. KORESP.] ANETA BRODZIAK, [AUT.] JOLANTA KRÓL, ZYGMUNT LITWIŃCZUK, MARIUSZ FLOREK. Int. J. Dairy Technol. (Print) 2021 Vol. 74 No. 1 s. 139-147, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1111/1471-0307.12740
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
International Journal of Dairy Technology 2021 Vol. 74 No. 1, s. 139-147
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The aim of the study was to assess the physicochemical properties, texture, colour and sensoryquality of organic yoghurts with regard to the milk treatm ent (raw milk obtained directly fromorganic farms, partially skimmed and heat-treated in the laboratory vs organic milk purchased inthe shop that was pasteurised in a dairy), product ion season and starter culture. The yoghurts pro-duced on the basis of bulk milk obtained from farms during the spring/summer season proved to beof greater nutritional value and had higher content of bioactive whey proteins, except for b-lac-toglobulin, and lipophilic vitamins than retail milk.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 47764) wydawnictwo ciągłe #47764

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,286
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:4 lutego 2021 13:11
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:09

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się