Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Promotion of cultural heritage - regional and traditional polish meat products.

Opis bibliograficzny

Promotion of cultural heritage - regional and traditional polish meat products. [AUT.] JAGODA O. SZAFRAŃSKA, DARIUSZ M. STASIAK, BARTOSZ G. SOŁOWIEJ. Theory and Practice of Meat Processing 2021, Vol. 6, Iss. 4 s. 368-374. DOI: 10.21323/2414-438X-2021-6-4-368-374
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Theory and Practice of Meat Processing 2021, Vol. 6, Iss. 4, s. 368-374
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The diverse culinary heritage of various countries in the European Union (EU) has been attracting attention for a very long time. This type of high-quality traditional food should be fully exploited and promoted as a common good that is part of the history of given countries. In order to distinguish individual products and their value (not only cultural, but also qualitative), the EU created special awarding signs (quality schemes) that conform to the quality of traditional products: Protected Designation of Origin (PDO), Protected Geographical Indication (PGI), or Traditional Speciality Guaranteed (TSG). One of the first associations with Polish cuisine would undoubtedly be meat dishes, which play an important role in preserving the tradition. The most popular types of meat in Poland are pork, beef, and then poultry. In addition, game animals are very popular, including wild birds (black grouse and larks). This type of dishes is prepared according to traditional recipes handed down from generation to generation. Products typical of the region obtained from local crops and animal breeding are used in their preparation. Thanks to this, traditional dishes acquire specific taste values, which cannot be recreated in other parts of the country.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49223) wydawnictwo ciągłe #49223

Metryki

5,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:3 lutego 2022 08:40
Ostatnia aktualizacja:8 kwietnia 2022 11:55

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się