Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Experimental and numerical analysis of thermodynamic performance of microwave dryer of onion.

Opis bibliograficzny

Experimental and numerical analysis of thermodynamic performance of microwave dryer of onion. [AUT. KORESP.] MOHSEN BEIGI, [AUT.] HOSSEIN B. HARCHEGANI, MEHDI TORKI, MOHAMMAD KAVEH, [AUT. KORESP.] MARIUSZ SZYMANEK, [AUT.] ESMAIL KHALIFE, AGATA DZIWULSKA-HUNEK. J. Food Process Eng. 2022 e14116 s.1-12, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1111/jfpe.14116
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The present study was designed for the experimental and modeling investigations onthermodynamic analysis of drying onion slices using four microwave power levels(100, 350, 500, and 750 W) and the four samples thicknesses (2.5, 5, 7.5, and10 mm). A multilayer feedforward artificial neural network was employed in order topredict energy and exergy performance of the dryer and the prediction success werecompared using three evaluation criteria. The average values for energy efficiencyand specific energy loss ranged from 13.52% to 37.94% and from 1.35 to 7.43 MJ/kgwater, respectively. Findings showed that the exergy efficiency changed from11.79% to 30.84%. In addition, the statistical analysis revealed that higher microwavepower levels and the thinner samples significantly (p< .05) enhanced both the energyand exergy efficiencies. The obtained results for exergy improvement potential(accounted for 37.83%–69.41% from the total exergy inlet) indicated that the dryingprocess has good potential for exergy performance improvement. Based on themodeling outcomes, the energy efficiency was well predicted by an artificial neuralnetwork with a topology of 3–18–18–1 and LM training algorithm and thresholdfunction of Tan–Tan–Lin. However, the best topology for the exergy efficiency pre-diction had 3–20–16–1 structure, LM training algorithm and Log–Log–Lin transferfunction (R2of .94).

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49630) wydawnictwo ciągłe #49630

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,000
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:14 lipca 2022 08:54
Ostatnia aktualizacja:3 lipca 2023 10:40

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się