Procesy cieplne w przetwórstwie surowców pochodzenia zwierzęcego (Thermal processes in the processing of animal raw materials)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Celem niniejszego opracowania jest zestawienie i ocena najczęściej stosowanych procesów cieplnych w przetwórstwie surowców pochodzenia zwierzęcego. Omówiono charakterystyczne cechy związane z obróbką termiczną mięsa i jego wyrobów ze wskazaniem pozytywnych i negatywnych efektów oddziaływania ciepła na tkankę mięsno-tłuszczową. Zestawiono i oceniono najważniejsze procesy cieplne stosowane na różnych etapach przetwórstwa mięsa. Dokonano analizy zmian właściwości fizycznych w mięsie pod wpływem obróbki cieplnej.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 24 stycznia 2023 10:41 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 24 stycznia 2023 10:42 |