Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Possibility of using wheat germ and wheat germ proteinisolate for high‐protein pasta production.

Opis bibliograficzny

Possibility of using wheat germ and wheat germ proteinisolate for high‐protein pasta production. [AUT.] DOROTA TETERYCZ, [AUT. KORESP.] ALDONA SOBOTA, [AUT.] AGNIESZKA STAREK. Cereal Chem. 2022 Vol. 100 Nr 2 s. 299-309, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1002/cche.10602
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
CEREAL CHEMISTRY 2022 Vol. 100 Nr 2, s. 299-309
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

There is a growing demand in the food marketfor vegan and vegetarian products. However, they often contain incompleteprotein and small amounts of protein. Therefore, plant‐enriched products withincreased nutritional and biological value are increasingly being sought. Thisstudy was undertaken to determine the effect of adding wheat germ (WG)(wheat milling by‐product) and wheat germ protein isolate (WGPI) to durumwheat pasta. The aim of this study was to obtain high‐protein wheat pasta withan improved amino acid composition. Another objective was to evaluate thephysicochemical parameters and assess the cooking quality of obtained pastasamples.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50466) wydawnictwo ciągłe #50466

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,400
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:16 marca 2023 08:56
Ostatnia aktualizacja:3 lipca 2023 13:19

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się